Ideális esetben naponta többször is kézbe veszed, de kizárólag azért, hogy a fogkefédre nyomj belőle egy keveset. Gondoltad volna, hogy számtalan más felhasználási módja is létezik a fogkrémnek? Egyszerűbbé teheted az életed, ha felfedezed sokoldalú alkalmazási lehetőségeit!

1. Körömlakk eltávolítására

A gyorsan száradó körömlakk fantasztikus találmány, aminek főleg akkor veheted nagy hasznát, ha éppen rohanásban vagy. Ám biztosan nem foglalod imába a feltalálójának nevét, amikor a körömlakk maradványait próbálod minden erőddel eltávolítani. A körömlakk lemosók nem csak a festéket szedik le, de a körömben is kárt tesznek. Helyettük tégy egy kevés fogfehérítő hatású fogkrémet a körmeidre és egy körömkefével dörzsöld át őket.

2. Rovarcsípés kezelésére

A fogkrém nagyszerűen csökkenti a duzzanatot és enyhíti a csípés okozta viszketést is. A legjobb, ha erre a célra mentolos változatot használsz, ami nagyon jól hűsíti a bőrt. A fogkrém ráadásul a gyógyulási folyamatot is gyorsítja.

3. Körmök tisztításához és erősítéséhez

Egyszerűen dörzsöld át fogkrémmel a körmeidet. Azonnal tiszták lesznek és a benne lévő anyagok jót is tesznek a köröm állapotának.

4. Karcos DVD vagy CD javítására

Ha egy régi kedvenc DVD-d vagy CD-d már elég ütött-kopott és tele van karcolással, vedd elő a tubust és használd a fogkrémet a karcok eltüntetésére!

5. Tornacipő megtisztításához

A fehér gumiszegély a tornacipők oldalán hamar elszíneződik, bepiszkolódik. Hogy újra ragyogó fehérré varázsold, egy puha rongyra nyomj egy kevés fogkrémet – ne a gél változatot – és dörzsölgesd át vele a felületet. Vízzel öblítsd le.

6. Ezüst ékszerek tisztításához

Fogkefe és egy kevés fogkrém segítségével pillanatok alatt csillogóvá varázsolhatod az oxidálódott, megfeketedett ékszereket. Öblítsd le vízzel, majd töröld őket szárazra tisztítás után.

7. Fényszóró megtisztításához

Egy papírtörlő segítségével törölgesd át fogkrémmel az autó fényszóróit. Jóval hatékonyabb leszel, mintha bármilyen más tisztítószert használnál erre a célra!

8. Filc firkák eltávolításához

Ha a falon, a padlón, a tévé képernyőjén filctollból származó firkák vannak, a fogkrém segíteni fog! Használd a régi, fehér fogkrémeket, amivel nem csak a filcet, de a zsírkréta foltot is eltüntetheted.

9. Vasaló megtisztításához

Egy régóta használatban lévő vasaló talpának megtisztításához a fogkrém a legkíméletesebb eszköz. Vidd fel egy rétegben, dörzsöld át, majd alaposan öblítsd le.

10. Hajba ragadt rágógumi kiszedéséhez

A hajba ragadt rágót kend be fogkrémmel, majd várj néhány percet. Ez idő alatt lebontja a rágógumiban lévő cukrot és feloldja a ragacsosságát. Így már könnyen kiveheted a hajból.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét