Nem egyszer fordul elő, hogy festés után nem tölt el boldogsággal, amit a tükörben látunk. Rosszul sikerült a festés, nem pont ilyen árnyalatra számítottunk, egyszerűen szeretnénk visszacsinálni az egészet. Az idő kerekét visszaforgatni nem tudjuk, de a hajból a festéket kiszedni szerencsére igen. Mégpedig a következő módszerekkel!

1. Szódabikarbóna

Maró hatásával egy árnyalattal világosítja a hajat. Keverd össze a kedvenc samponoddal, hogy könnyen kenhető pasztát kapj. Vizezd be a hajad és vidd fel rá ezt a keveréket. Néhány percig dörzsöld be. A látványos eredmény érdekében 4-5 alkalommal használd!

2. Citromlé

A citromsav természetes hajvilágosító hatással rendelkezik. Néhány citrom levét facsard ki és vidd fel közvetlenül a hajadra. Húzz fel egy zuhanysapkát és várj 10-15 percet. Samponnal és meleg vízzel öblítsd ki.

3. Meleg olajos masszázs

Az egyik legjobb módja a hajfestéktől való megszabadulásnak, hiszen közben táplálhatod és ápolhatod is a hajat. Melegítsd meg kedvenc természetes hajolajodat és masszírozd be a fejbőrbe és a hajszálakba. Csavard körbe egy előre felmelegített törölközővel és hagyd így legalább 1 órán át. Végül meleg vízzel öblítsd le.

4. C-vitamin

Viszonylag sötét árnyalatoknál is jól működik és biztonságosan használható a C-vitamin. A benne lévő sav fellazítja a hajfesték molekuláit, így azok könnyen leválnak a hajszálakról. A legjobb hatást akkor fejti ki, ha néhány nappal hajfestés után alkalmazod, de nem vársz vele sokat. Törj porrá néhány kapszulát és keverd bele a samponodba. Vizezd be a hajad és vidd fel rá a sampont. Perceken át masszírozd be, majd tégy fel egy zuhanysapkát és várj 45 percet. Ezután öblítsd le és használj kondícionálót.

5. Ecet

Hasonlóan működik, mint a C-vitamin, a főszerepet magas savtartalma játssza a hajfesték eltávolításában. Kevés vízzel elkeverve vidd fel a hajadra és hagyd fenn legalább fél órán át, majd öblítsd ki. Nagy előnye, hogy nem károsítja a fejbőrt, mint sok bolti termék.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here