A szoptatás a világ egyik legcsodálatosabb dolga, hiszen saját testünkből tápláljuk azt, akinek mi adtunk életet. Valójában azonban a szoptatás közel sem ennyire szép. Ebben az időszakban az anya gyakorlatilag nem csinál mást, mint a nap 24 órájában gyermeke rendelkezésére áll, különösen az elején. A szoptató anyák egy klubba tartoznak, ismerik ennek a folyamatnak minden kevésbé csodálatos részletét, és időnként mindannyian egy kicsit zombivá válnak, mikor az energiájuk már fogytán. Mivel a szoptatás hatással van az agyra és a hormonokra is, a nők ilyenkor képesek olyan különös dolgokra, amiket más helyzetben biztosan soha nem tennének meg. Ha te is ezt a korszakodat éled és még szoptatod a gyermekedet, az alábbiak biztosan ismerősek lesznek vagy más anyukák elbeszéléseiből vagy saját tapasztalataidból!

1. Elaludni szoptatás közben

A friss anyukákat mindig figyelmeztetik a szoptatás közben való elalvás veszélyire, de legyünk őszinték, nincs nő a világon, akivel ez nem fordult volna már elő. Az orvosok is tudják, hogy a végsőkig kimerült nőknek gyakran csak ez az idő adatik meg arra, hogy egy kicsit lehunyják a szemüket és regenerálódjanak. Sokan még mindig tabuként kezelik ezt a témát és nem beszélnek róla, pedig általánosnak mondható.

2. Kézzel fejni

Sokkoló ez annak, aki még nem volt anya vagy soha nem szoptatott. Azonban a legtöbb nő bizony fejte már meg magát kézzel, pl. amikor a mellei majdnem kidurrantak, de a mellszívó éppen nem volt kéznél. Természetesen ez az a művelet, amit az ember igyekszik a lehető legintimebb környezetben végezni, leginkább úgy, hogy senki se lássa. De ettől még tagadhatatlanul az anyai hétköznapok része.

3. Sírni az óriási mellbimbók miatt

Egy nő rengeteg dolog miatt fakadhat sírva, de a kismamaság első szakaszában az egyik leggyakoribb kiváltó oka ennek a megnövekedett mellbimbó. Szoptatás alatt az anyáknak ezzel is szembe kell nézniük, főleg, ha egyszerre kettő gyereket táplálnak vagy hamar újra teherbe esnek. A rengeteg testi változást, ami a terhesség kezdetétől fogva bekövetkezett, ez már csak betetőzi.

4. Lecserélni a szexi melltartót szoptatósra

Ha eddig különös igényességgel választottad meg a melltartóidat és törekedtél az extra minőségre, a szoptatással sutba dobhatod az összeset. Ezek ugyanis a szoptatással nem kompatibilisek. Biztos, strapabíró anyagra, jól tartó pántokra és olyan megoldásra van szükség, amivel a szoptatást bármikor egy mozdulattal elkezdheted. A divat, a fehérnemű szépsége és a szexi megjelenés ilyenkor a legkevésbé fontos szempontok.

5. Kóstoltatás apával

Az első gyermek születésekor apa és anya együtt csodálkoznak rá a mellből folyó tejre. Természetes, hogy szóba kerül az íze és mivel az anya egészen biztosan megkóstolja a szoptatások hosszú folyamán, nagy eséllyel az apuka sem fogja elkerülni, hogy meg kelljen ízlelnie. Valójában sokkal többen fogyasztanak anyatejet, mint hinnénk. Nem egy kismama nő van, aki még a reggeli kávéját is ezzel issza.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét