A lábszag emberek millióinak életében mindennapos probléma. Az izzadtság és a baktériumok keveréke elképesztő szagokat tud produkálni a cipőben. Az alábbi módszerek segítségével a cipőd és a lábad a nap végére is tiszta és friss marad, a kellemetlen szagoknak végre búcsút inthetsz!

1. Szódabikarbóna

Saját szagtalanítót készíthetsz, ha egy régi harisnyát megtöltesz szódabikarbónával és illóolajokkal. A szódabikarbóna nagyon hatékonyan szívja magába és semlegesíti a szagokat, az olajok pedig illatosítanak. Ha olyat választasz, amelyiknek antibakteriális hatása is van – pl. teafaolaj –, két legyet üthetsz egy csapásra!
Ha nem szeretnél még ennyi energiát sem ráfordítani a cipő szagtalanítására, egyszerűen szórj 1 evőkanálnyi szódabikarbónát a cipődbe. Hagyd hatni egy éjszakán át, reggel pedig öntsd ki.

2. Kávé

Az őrölt kávé a másik nagy harcos a szagok elleni háborúban. A lefőzött kávézaccot ne dobd ki, hanem egy éjszakán át szárítsd, majd szórd bele a cipődbe. Hagyd benne egy éjszakát, majd jól rázd ki.

3. Újságpapír

Ha a cipődet újságpapírral tömöd ki, az magába szívja a nedvességet, kiszárítja a cipő belsejét. Ha az állandó izzadás a problémád, ez a megoldás be fog válni!

4. Ecet

Amennyiben a szagok kiváltója nem a cipő, hanem a lábad, próbáld ki a lábáztatást! Az ecet csodákra képes a szagok megszüntetésében. Hetente néhány alkalommal áztasd a lábad 10-15 percre ecetes vízbe. Nemcsak a szagok fognak eltűnni, de a sarkaid is puhák lesznek.

5. Citrom

Az ecethez hasonlóan ideális a berepedezett sarkakra is, emellett azonban képes elpusztítani valamennyi baktériumot, amit a lábszagot okozhatja. Miután bedörzsölted citrommal a lábaidat, kend be szintén kórokozóellenes, ám hidratáló tulajdonságokkal is rendelkező kókuszolajjal.

6. Keserűsó

A keserűsós lábfürdő méregteleníti a lábfejet, kivezeti belőle a toxinokat, melyek pedig a szagokért is felelőssé tehetők.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét