Kenyér valószínűleg még akkor is van otthon, ha nem te vezeted a legpéldamutatóbb háztartást. Készítesz belőle gyorsan egy szendvicset, mikor főzni már nincs kedved, de az valószínűleg eszedbe sem jutott, hogy nem étkezési célra is felhasználd. Pedig a kenyérrel már nagyanyáink is sok trükköt ismertek, vesd be őket te is!

1. Szedd fel vele az üvegszilánkokat!

Ha legközelebb kicsúszna a kezedből egy pohár, a nagyobb üvegdarabokat kézzel is biztonságosan felszedheted, de a kis szilánkokkal ne próbálkozz! A söprűt is tedd félre, mert csak odébb sepred vele a veszélyes üvegdarabokat vagy beszorulnak a partvis szálai közé. Végy egy szelet kenyeret és nyomkodd körbe vele azt a területet, amerre a szilánkok elszóródhattak. Ezzel a módszerrel a legapróbb üvegdarabot is fel tudod takarítani. Utána dobd a szemétbe a kenyeret.

2. Használd természetes szagtalanítóként!

Egy tálkára, akár csészealjra tégy egy szelet kenyeret és önts rá ecetet. Tedd arra a helyre, ahol a lakásban a kellemetlen szagokat érzed, pl. a hűtőbe. Hagyd ott néhány órára vagy egész éjszakára. Az ecet semelgesíteni fogja a szagokat a helyiségben.

3. Zsírtalanítsd vele a levest!

Nem éppen étvágygerjesztő látvány, mikor a tányér leves tetején centi vastagon áll a zsír. Ilyenkor egyet tehetsz: felitatod a felesleget. Erre pedig a legegyszerűbb módszer, ha egy szelet kenyeret fektetsz a leves tetejére és hagyod, hogy magába szívja a zsiradékot. Ezután vedd ki a tányérból és a levesed máris jobban néz ki és egészségesebb is lesz.

4. Előzd meg vele a kiszáradást!

Ha süteményt vagy kristálycukrot szeretnél puhán tartani, tégy mellé egy szelet kenyeret és zárd le az edényt vagy a tégelyt, amiben tárolod őket. A kenyér nedvességtartalmával megelőzi a kiszáradást, így mellette minden puha marad hosszú időn át.

5. Tisztíts vele fotókat és olajfestményeket!

Ezek nagyon kényes anyagok, melyeket nem könnyű úgy tisztán tartani, hogy ne okozz kárt bennük. Ám egy szelet kenyér megoldja a kérdést, mivel nem károsítja sem a fotókat, sem az olajfestményeket, a piszkot viszont nagyszerűen eltávolíthatod vele.

6. Távolítsd el vele az ujjlenyomatokat a falról!

Ha összepiszkolódott a fal, törölgesd át egy szelet kenyérrel! Az ujjlenyomatok és egyéb piszkos foltok ellen is kiváló módszer!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét