Sokan őrizgetnek gyönyörű tapétákból kisebb-nagyobb darabokat. És milyen jól teszik! Vétek is lenne kidobni őket, hiszen nagyon jó DIY alapanyagokká válhatnak kreatív kezek között! Mutatunk néhány ötletet, hogy mihez is kezdj a megmaradt tapétákkal!

1. Készíts faliképet!

Ha a falaidon akad még üres hely, a tapéta kiváló megoldást jelenthet! Keretezz be egy megfelelő méretre szabott darabot vagy rögzítsd egy festővászonra! Akár többet is kifüggeszthetsz egymás mellé, hogy még dekoratívabb legyen!

2. Csinálj belőle koszorút!

A tapéták erős, strapabíró anyagból készülnek. Sok közülük gyönyörű virágmintás. Ha neked is ilyen van otthon, vágd körbe a virágokat és rendezd el őket kör alakban egy koszorúalapon vagy akár egy egyszerű dróton. A köztes helyeket pótold ki zölddel – akár műnövénnyel – és máris kész az egyedi lakásdekorációd, ami szinte semmibe sem került!

3. Dekupázsolj!

Bármilyen sima, egyenletes felületet újjávarázsolhatsz a maradék tapétád és a dekupázs technika segítségével. Újítsd fel a dohányzóasztalt vagy tedd csinosabbá a kedvenc tálcádat, díszítsd fel egy virágcserepet! A dekupázs technikát szinte bármilyen felületen alkalmazhatod és mivel egyszerű eljárás, nagyon praktikus megoldás a maradék tapéta újrahasznosítására.

4. Használd ajándékcsomagoláshoz!

Bár jóval erősebb az anyaga, mint a csomagolópapíroké, egy-egy részt kiválóan felhasználhatsz belőle az ajándékok csomagolásához! Vágj ki szép, mintás részleteket a tapétából és ragaszd rá a már elkészült ajándékcsomagra.

5. Lámpaernyőnek

A régi lámpaernyő külsejét alakíthatod át tapétával. Az összhang a helyiségben még nagyobb lesz, ha a falon és a lámpán ugyanazok a motívumok és színek köszönnek vissza.

6. Polcos szekrények hátlapjának burkolásához

A polcok közt kilátszódó helyeket nagyon egyszerűen lefedhetetd tapétával. Egészen új hangulatú bútor születik ezzel a módszerrel, alkalmazd a kár a nappaliban, akár a konyhában.

7. Dekoráld az ágyvéget!

Ha a hálószobádban az ágyvég fából van vagy műanyag fólia borítású, könnyen ráapplikálhatod a tapétát vagy tapétákat tetszőleges elrendezésben is. Kombináld egymással a különböző mintákat és ragaszd fel őket több sávban egymás alatt vagy felett.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét