Mert nem csak a körmökre jó! Bár eredeti funkciója szerint kizárólag akkor veszed elő, ha a lakkot szeretnéd lemosni a körmeidről, ám az aceton tartalmú körömlakklemosóban jóval több lehetőség rejlik ennél!

1. Porcelán tisztításához

A kedvenc bögrédet hiába mosogatod a legnagyobb gonddal, a tea idővel barnás foltokat hagy a belsejében. Ezeket a foltokat dörzsöld át körömlakklemosóval és a porcelán olyan lesz, mintha most vetted volna!

2. Borotva fertőtlenítéséhez

A többször használatos, drága borotvapengédet mártsd bele körömlakklemosóba! Ezzel fertőtlenítheted és megnövelheted az élettartamát is! Áztatás után töröld le egy száraz ruhával, majd hagyd megszáradni.

3. Pillanatragasztó leszedéséhez

A pillanatragasztó veszélyes dolog. Elég egyetlen csepp a bőrödre és máris összeragaszthatod vele az ujjaidat. Az extra erős ragasztók pedig akár komoly sérüléseket is okozhatnak ezzel, hiszen gyakran csak a bőrrel együtt jönnek le. Hogy ennek elejét vedd, használd a körömlakk lemosót, mellyel feloldhatod a pillanatragasztót!

4. Matricák eltávolításához üvegről és fémről

A matricákat nagyon nehéz leszedni minden felületről. Ha pl. egy befőttesüveget szeretnél megszabadítani tőlük, dörzsöld be körömlakklemosóval, míg teljesen le nem jön! A módszer fémen is működik!

5. Festékfolt leszedéséhez

Ha az ablakra cseppent a festés, ne kapargasd, mert azzal könnyen megkarcolhatod az üveget. A körömlakklemosóval feloldhatod a festéket. Egy rongy segítségével vidd fel a foltra és hagyd hatni néhány percig, majd töröld le!

6. Karcok eltüntetéséhez laminált padlóra

1 rész körömlakklemosót keverj össze 3 rész vízzel. A keverékkel normál módon mosd fel a laminált padlót, hogy a karcok és a piszok egyszerre eltűnjenek.

7. Régi körömlakk felfrissítéséhez

Ha a körömlakk már kezd beleszáradni az üvegbe, cseppents hozzá egy kevés körömlakklemosót! Hagyd így néhány percig, majd alaposan rázd össze! Kizárólag aceton tartalmú lemosóval működik ez a trükk!

8. Fürdőkád megtisztításához

A fürdőkádon százféle folt előfordul, amiket ellen gyakran a testi erőnket is be kell vetni. Ilyenek a szappanlerakódások is. A törlőkendőre tégy körömlakklemosót és egyszerűen töröld át vele a foltot. Azonnal le fog jönni!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét