Ez a vény nélkül kapható fájdalomcsillapító nemcsak a házi patikában nélkülözhetetlen, de a háztartásban is. Azonkívül, hogy csökkenti a fájdalmat, a lázat és véd a stroke-tól, egyes kutatások szerint az Alzheimer-kórtól is, gyógyírt jelenthet egyes bőr- és hajproblémákra, valamint a háztartásban előforduló, ügyes-bajos dolgainkra. Ismerd meg az aszpirin széleskorű hatásait!

1. Izzadtságfoltok kiszedéséhez

Mielőtt a kukába dobnád a fehér felsődet, ami az izzadtságtól helyenként sárgássá vált, törj össze 2 szem aszpirint és keverd el fél bögre meleg vízben. A foltos részt áztasd bele ebbe a keverékbe 2-3 órára.

2. Hajszín megújításához

A klóros víz a világos színű hajat nagyban károsíthatja. Hogy eredeti árnyalatát visszanyerd, 6-8 aszpirint oldj fel egy pohár meleg vízben. Dörzsöld be vele a hajadat és hagyd fenn 10-15 percig.

3. Pattanások leszárításához

Törj össze egy aszpirint és néhány csepp vizet adj hozzá, hogy kenhető pasztát kapj. Ezt vidd fel a pattanásra és hagyd hatni néhány percig, mielőtt szappannal és vízzel lemosnád. Csökkenteni fogja a pirosságot és a duzzanatot is. Addig ismételd, míg a pattanás el nem tűnik.

4. Tyúkszem ellen

Hogy a tyúkszemet felpuhítsd, törj össze 5-6 aszpirint, majd adj hozzá ½ teáskanál citromlevet és vizet. Vidd fel a keveréket az érintett bőrfelületre, tekerj a lábad köré meleg törölközőt és húzz rá egy nejlon zacskót. Legalább 10 percig hagyd fenn.

5. Korpa ellen

Törj össze 2 szem aszpirint és a port keverd el egy adag samponnal hajmosás előtt. Hagyd fenn 1-2 percig, majd öblítsd le és újra moss hajat. Minden hajmosás előtt alkalmazd ezt a módszert!

6. Benőtt szőrszálak ellen

Törj össze egy aszpirint, adj hozzá egy kevés vizet és a pasztát vidd fel a benőtt szőrszálra. Hagyd fenn néhány percig, majd meleg vízzel öblítsd le. Pillanatok alatt megoldja a problémát!

7. Fürdőszoba tisztításához

Eltávolítja a szappanlerakódásokat és más szennyeződéseket, melyek a fürdőszobai felületeken előfordulnak. 2 aszpirint oldj fel meleg vízben és ezzel végezd a takarítást!

8. Rovarcsípés esetén

Szúnyog- vagy méhcsípés esetén nagyszerűen csökkenti a gyulladást. Nedvesítsd be a bőrödet és dörzsöld be aszpirinnel. Pár perc alatt enyhülést fogsz érezni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét