A szépségápolás általában kellemes elfoglaltság, szeretjük azt az időt, amit magunkra szánhatunk, főleg, ha közben szépülhetünk is. Mégis, vannak olyan dolgok, amiket szívesebben végeznénk el rövidebb idő alatt vagy könnyebben, akár a haj-, akár a bőr- vagy körömápolásról legyen is szó. Apró trükkök segítségével hatékonyabbak lehetünk és több időt hagyhatunk magunknak a szépségápolás valódi élvezetére!

1. Francia manikűr sablon nélkül

A francia manikűr soha nem megy ki a divatból. Ha sablont nem szereztél be hozzá, használj egyszerű hajgumit! Csavard az ujjadra és a felette lévő köröm részt fest fehére!

2. Beragadt körömlakk kupak

Ha a körömlakkod kupakja megmakacsolta magát és sehogyan sem tudod kinyitni, csavarj köré egy befőttes gumit. Így nem csúszik el az ujjad rajta és nagyobb erőt tudsz kifejteni.

3. Kifogyott a borotvahab

Muszáj szőrtelenítened, de nincs kéznél borotvahab? Használd helyette nyugodtan a hajkondícionálódat! Felpuhítja a szőrszálakat és megelőzi az irritációt a bőrödön.

4. Gyorsabb körömlakk szárítás

Az egyik legbosszantóbb dolog mozdulatlanul várni, hogy a gondosan felvitt körömlakk megszáradjon. Gyorsítsd fel a folyamatot! A frissen festett körmeidet mártsd hideg vízbe néhány percre! Mikor kiveszed, a körömlakk száraz lesz!

5. Pontos körömlakkozás szőlőzsírral

Ha neked sem erősséged az ujj körüli bőr befestése nélküli körömlakkozás, használj szőlőzsírt! Kend körbe vele a körmeidet, így a lakk csak a körmeidet fogja megfogni!

6. Beszáradt szempillaspirál

A tégelybe kerülő sok levegő miatt a szempillaspirál hamar beszárad. Ilyenkor tedd egy bögre forró vízbe és úgy használhatod, mintha most vetted volna.

7. Fényesből matt körömlakkot

Tégy egy kevés kukoricakeményítőt az egyébként fényes körömlakkodhoz, keverd össze és a végeredmény, extra divatos matt hatás lesz!

8. Törölköző helyett póló

Hajmosás után töröld meg a hajad egy pólóval! Mivel sokkal jobb a nedvszívó képessége, mint a törölközőnek, a hajad gyorsabban fog megszáradni és kócos sem lesz.

9. Hajcsat rögzítéséhez

Ha azon aggódsz, hogy a hullámcsat ki fog csúszni a hajadból, fújd be körömlakkal és csak ezután tűzd a tincseid közé! A hajlakk sokkal jobb tapadást biztosít és megakadályozza a hajcsat kicsusszanását.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét