Valójában nem is egy diéta ez, hiszen nincs szó komplett étrend összeállításáról. Lényege, hogy egyes étkezéseket és a két étkezés közti nassolást bébiétellel váltsuk ki. Elsősorban nem a fogyást, hanem az elért testsúly megtartását célozza meg. Ha kedved még volna is ahhoz, hogy naponta 14 üveg bébiételt megegyél, most azt is kiderítheted, megérné-e.

Nem nehéz belátni, hogy ha felnőtt méretű adagokat bébi adag banán- vagy borsópürével helyettesítünk, fogyni fogunk. Másrészt, mivel néhány kanállal többet csak kevesen tudnak megenni belőle, természetes, hogy csökken a kalóriabevitel is.

Hogy mit szabad enni és mit nem, az a bébiételek kategóriáján belül nincs korlátozva. Széles a skála, válogathatunk a pürésített gyümölcsök, zöldségek és húsok kínálatában. Ha kóstoltál már valaha bébiételt, tudhatod, hogy nem könnyű rájönni, mit eszel, hacsak előtte nem olvastad el a címkén az összetevőket. Azonban egyesek szerint a bébiételtől felgyorsul az emésztés és az étel gyorsan áthalad az emésztőrendszeren.
Hogy folytatni tudd ezt a diétát, nagy erőfeszítésekre lesz szükséged, hiszen le kell mondanod szinte valamennyi normál ételről. Ha a pizzának és a hamburgernek keresnéd a bébiétel változatát, megint csak csalódni fogsz. Kétségkívül előnye a diétának, hogy a főzéssel nem kell bajlódnod. Feltankolsz a kis üvegekből és már kezdheted is az evést!

Vegetáriánusok és vegánok számára különösen testhezálló, mivel a bébiételek többsége zöldségekből és gyümölcsökből áll. Számukra nem olyan nehéz tartani az étrendet, leszámítva azt, hogy a pürés állaggal nekik is meg kell barátkozniuk.
Akik gluténmentes étrendet folytatnak, azok is tudnak válogatni, de sok bébiétel tartalmaz gabonát, ezért érdemes elolvasni az összetételt.

Előnyei közé sorolhatjuk, hogy így legalább eszünk kellő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt, hogy kis adag ételt eszünk, nem fogyasztunk adalékanyagokat, hiszen a bébiételek természetes összetevőkből állnak és az édes változatokkal az édességek iránti vágyunkat is kielégíthetjük.
Ugyanakkor a pürésített bébiételek rosttartalma alacsony és hamar unalmassá válhatnak, hiszen annyira sok variáció nem létezik belőlük, hogy heteken, hónapokon át kedvünkre csemegézzünk.

Orvosi vélemények szerint a bébiétel-diéta követése nem javasolt. Fogyni ugyan fogyhatunk tőle rövidtávon, hiszen kis adagokat és kalóriaszegény ételt fogyasztunk, ám idővel kénytelenek leszünk visszatérni a hagyományos étkezéshez, a leadott kilók pedig azonnal vissza fognak kúszni.
Esetleg megoldás lehet, ha gyorsan, néhány nap alatt szeretnél fogyni néhány kilót vagy hosszútávú diétába kezdenél bele és ezzel akarod megadni magadnak a kezdő lökést. De hosszútávon nem tartható, sem a rengeteg lemondás, sem a magas költségek miatt és már csak azért sem, mert a felnőtt szervezet nem a bébiételek fogyasztására van programozva.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét