Számos tényezőt ismerünk, ami akadályozhatja a fogyást. Bűnös az éhségérzet, a lassú anyagcsere, lehet, hogy a felszívódással van baj és még sorolhatnánk. Mindezek aggodalommal tölthetik el a fogyókúrázót, mintha csak azt hallaná, úgysem sikerülhet. Az egyik legfőbb problémáról pedig még szó sem esett, a kalóriák számolásáról. Persze, megfogadjuk, hogy mindenképpen kevesebbet eszünk, de nagyon nehéz testünktől megtagadni az ételt, amikor ránk tör az éhség vagy a sóvárgás. A chia mag azonban egy nagy lépéssel közelebb vihet a céljaid eléréséhez. Lássuk, hogyan segít a fogyásban!

A chia mag megelőzi a vércukorszint ingadozását

Az éhség egyik legfőbb kiváltó oka a vércukorszint ingadozása. Amikor az agy alacsony vércukorszintet érzékel, azt az éhség jeleként fogja fel. A chia mag azonban komplex szénhidrátokat tartalmaz, melyek folyamatosan szabadulnak fel, nem pedig egyszerre. Éppen ezért nem ugrik meg tőlük hirtelen a vérukorszint, majd nem zuhan le. A chia mag hozzájárul ahhoz, hogy az elfogyasztott ételek a szervezetben jobban tudjanak hasznosulni és segít kontrollálni a vércukorszintet.

A chia mag ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz

Egy kutatás kimutatta, hogy azok a diétázók, akik valamilyen tápanyagból hiányt szenvednek, kétszer annyira hajlamosak feladni a fogyókúrás étrendet, mint azok, akiknél a tápanyagszint kiegyensúlyozott. A chia magban kifejezetten sok a kálcium, aminek nemcsak a csontok védelmében, de a fogyásban is fontos szerepe van.

A chia mag remek omega-3 zsírsav forrás

Azt már tudjuk, hogy az omega-3 zsírsavak nélkülözhetetlenek az egészséghez, de arra csak nemrég jöttek rá, hogy a zsírfelesleg leadását is megkönnyítik. Nemcsak a más meglévő zsírsejteket égethetjük el jobban az omega-3 zsírsavakkal, de megelőzhetjük újabb zsírlerakódások kialakulását is.

A chia mag csökkenti az étvágyat

A chia mag egyik legfontosabb tulajdonsága a fogyás szempontjából, hogy csökkenti az étvágyat. Az állandó éhségérzet a fogyókúrázók legnagyobb ellensége, amit legyőzni igen nehéz. Ehhez segítséget kaphatunk a chia magtól, ami vízzel érintkezve megduzzad, így ha belőle 10 g-ot fogyasztunk el, az a gyomorban olyan jóllakottság érzetet kelt, mintha 100 g-ot ettünk volna. Ezzel magyarázható, hogy azoknál, akik a fogyókúrás étrendjükbe rendszeresen beillesztik a chia magot, az éhségérzet jóval ritkábban jelentkezik, sokkal inkább kielégítőnek érzik a táplálkozásukat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét