A tökéletes éjszakai alvás receptje talán egyszerűbb, mint hitted volna. A kutatók végre rájöttek, melyek azok a lépések, melyekkel megvalósíthatjuk a nyugodt alvást. Hogy a jövőben minden éjjel jól aludj és kipihenten ébredj fel, még a hálószobádat is érdemes átfesteni!

A kutatók szerint némi változtatással bárki számára elérhetővé válik a nyugodt, pihentető éjszakai alvás. Tippjeik a következők:

1. Megfelelő hőmérséklet

Az alváshoz ideális hőmérsékletet 16 Celsius fokban állapították meg. Ha fázós vagy és kifejezetten szereted a meleget, ez a hőmérséklet alacsonynak tűnhet, de higgy a tudománynak és tégy vele egy próbát!

2. Olvasás

A tévé, a zene, a telefon tiltólistások a nyugodt éjszakai alvás szempontjából. Ezzel szemben egy jó könyv mindenképpen ajánlott, mert lenyugtat, elűzi a napi stresszt és álomba ringató hatása sem hagyható figyelmen kívül.

3. A Zen elvei alapján

A kutatók arra jutottak, hogy a Zen elveinek megfelelően a két párna és a fehérre festett hálószoba szintén jót tesznek az álomba szenderülés és az éjszakai alvás szempontjából.

4. 37 perc

Ennyi idővel az elalvás kívánt időpontja előtt le kell tenned a telefont. Tehát, miután utoljára megnézted az emailjeidet vagy posztoltál valamit a közösség oldalakon, közel háromnegyed órának kell eltelnie, míg végre nyugodtan alhatsz.

5. Tökéletes időzítés

Egy egészséges felnőtt ember számára ma már az sem kérdéses, hogy mikor a legideálisabb álomra hajtania a fejét. A tudósok szerint pontosan 22 óra 39 perckor kell elaludnod ahhoz, hogy nyugodtan aludj és fáradtság nélkül ébredj.

6. Matrac

Nagyon sokan azért nem alszanak jól, mert éjjel melegük van és csak dobálják magukon a takarót ide-oda. A kutatók szerint erre is igazán egyszerű megtalálni a megoldást, mégpedig egy lélegző matrac formájában. Ha beszerzel egy ilyet, gyorsan fogod tapasztalni a változást.

7. Ne cseveréssz!

Ha nem egyedül bújsz ágyba, fontos, hogy tartóztasd magad és ne bonyolódj hosszas párbeszédekbe a partnereddel. Az információáramlás köztetek ugyanis éppen úgy akadályozza az elalvást, mint a tévézés vagy a telefon nyomkodása.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét