Nincs nagyobb álmod egy kisbabánál, de nem akar összejönni? A teherbeesés igen összetett folyamatában számos hibalehetőség van. Ha a hormonháztartásotok rendben van és nincs egészségi problémátok, ami alapjaiban akadályozná a megtermékenyülést, még mindig lehet néhány dolog, amit eddig talán rosszul csináltatok. Ideje változtatni és még egy lépéssel közelebb hozni a gyermekáldást!

Ragaszkodtok ugyanahhoz a pózhoz

Talán hallottad már, hogy a misszionárius póz a legideálisabb, ha terhes szeretnél lenni, hiszen ebben a helyzetben tudod legkönnyebben megemelni a csípődet. Az igazság azonban az, hogy ha a partnered van alul és te felül, ha egészen új és vad pózokat próbáltok ki, az eredmény ugyanaz. A hímivarsejtek őrületes tempóban indulnak útjukra, mindez másodpercek töredéke alatt történik. Éppen ezért mindegy, hogy milyen pózt választotok, sokkal fontosabb, hogy élvezzétek!

Síkosítót használtok

Gondold meg kétszer, mielőtt legközelebb is a síkosítóért nyúlsz. A bolti termékek károsan hatnak a hímivarsejtek mozgékonyságára, megnehezítik, hogy azok elérjék a petesejtet. Ha muszáj síkosításról gondoskodnod, válassz készítményt ami nem károsítja a hímivarsejteket. Vagy még jobb, ha természetes anyagokat alkalmazol, mint a növényi olajok, babaolaj vagy a tojásfehérje.

Azonnal az orvoshoz rohantok

2-3 hónapos sikertelen próbálkozás után az emberben érthetően nagy a feszültség. Ez azonban nem jelenti, hogy rögtön időpontot kell egyeztetned egy specialistával. Még ideális körülmények között is, egy normál szinten termékeny párnak több hónapba telhet összehozni a babát. 35 év alatt, szabályos menstruációs ciklussal, meghúzódó betegségek nélkül is érdemes várni 1 évet az orvos felkereséséig.

Túl sok együttlét

Egyes párok úgy gondolják, hogy minél többet vannak együtt, annál nagyobb az esély a gyerekre. De ebben az esetben a több nem jobb. Bár a gyakori együttlét nem rontja a férfi ivarsejtek minőségét, mégis problémákat okozhat. Mégpedig a hozzáállás, a motiváció, az elszántság tekintetében. A fizikai tényezőkkel egyenértékű lelki tényezőket érinti rosszul, ha egyfajta feladatként kezdi el a pár értelmezni az együttléteket és minden lehetséges alkalmat megragadnak arra, hogy siettessék a teherbeesést. Ez kiégést okozhat a pár mindkét tagjánál.

Túl kevés együttlét

A gyermekre vágyó pároknál gyakori, hogy csakis ovuláció idejére időzítik az együttléteket, hogy megőrizzék a hímivarsejtek jó minőségét. Ez egy tévhit és csak rontja az esélyeket a teherbeesésre. Se túl ritkán, se túl sokszor, a lényeg, hogy akkor legyetek együtt, amikor igazán kedvetek van hozzá, hiszen bizonyított tény, hogy minél nagyobb a vágy és minél intenzívebb az együttlétetek csúcspontja, annál könnyebben megy a fogantatás!

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét