Akinek nincs azt gondolhatja, a legnagyobb áldás, pedig a vastag szálú haj igencsak sok bosszúságot képes okozni a viselőjének. Bár gyönyörű frizura készíthető belőle, ennek megvan az ára. A csatok kipattannak belőle, a hajgumi alig képes befogni, a konty pedig ultra erős rögzítést kíván, hogy a helyén maradjon. Ám bizonyos trükkökkel könnyebben boldogulhatsz a mindennapokban, ha vastag szálú hajjal éled mindennapjaidat. Hasznosítsd az alábbi tippeket!

Szánj rá időt!

Hajmosás után hagyd a szabad levegőn megszáradni. Amikor teljesen száraz, csak akkor kezdd el formázni hajszárítóval. Ha elérted a kívánt eredményt, fújj rá könnyű hajlakkot és csak ezután indulj el otthonról. Ez módszer akkor is beválik, ha a vastag szálú hajad ráadásul göndörödésre is hajlamos.

Keresd meg a megfelelő kiegészítőket!

Felejtsd el a cuki kis csatokat, hajtűket, mivel ezek biztosan nem fognak működni a te hajadban. Lehet, hogy nagyon bájosan mutatnának, de nem tartják meg a hajadat. Keress olyan hajkiegészítőket, melyek a hagyományosnál erősebbek, tartósabbak és több hajat bírnak összefogni, mint a hagyományos csatok és hajgumik. Ez nem lesz könnyű, de ne add fel a keresést!

Keresd meg a megfelelő eszközöket!

A vastag szálú haj formázása extrém kihívás. Nem mindegy, hogy milyen hajszárítót, fésűt, hajkefét használsz hozzá. Hidd el, megéri egy-egy drágább eszközt vásárolnod, mert drasztikus a különbség aközött, hogy a vastag szálú hajjal is elbíró kelléket használsz vagy olyan hagyományosat, ami legfeljebb a vékony tincsekkel tud boldogulni. Hajkeféből vaddisznó sörtéset válassz!

Vágasd rétegesre!

Kezdd az alapoknál és vágasd a hajad több rétegűre! Valószínűleg a fodrászod eleve ezt fogja javasolni, ha mégsem, te kérj tőle ilyen fazont. A több réteg egyben a tincsek elvékonyítását is jelenti, ami nagyban megkönnyíti a vastag szálú haj kezelését.

Kerüld a túl rövid fazont!

Ha vastag szálú a hajad, valószínűleg életedben csak egyszer követed el azt a hibát, hogy nagyon rövidre vágatod. Többé eszedbe sem fog jutni, hogy bubi frizurát viselj, főleg, ha a hajad göndör is.

Ne próbálkozz a frufruval!

Ahogyan az extra rövid frizura, úgy a frufru sem működőképes a vastag szálú hajjal. Esetleg a vékonyított, oldalra fésűt frufru jöhet be, de mielőtt ezt kérnéd tőle, kérdezd meg a fodrászodat, hogy mit szól az ötlethez.

Használj speciális termékeket!

A hajhabot dobd ki és ne tedd a kosaradba a volumennövelő sampont se! Azonban a kondícionáló és a hajkisimító nem hiányozhat a kelléktáradból.

Fond be!

Van egy óriási előnye a vastag szálú hajnak: a fonás sokkal jobban mutat vele, mint a vékony szálú tincsekkel. Használd ki ezt az előnyt a hétköznapokban is, hiszen fonatot ezerféleképpen készíthetsz magadnak, hogy mindig új legyen a frizurád, mégis könnyen tudd kordában tartani a tincseidet.

Oszd részekre!

Mindegy, hogy mosod vagy formázod, mindig oszd részekre a hajad. Ha mosás közben egyben akarod az egészet besamponozni, nagy a valószínűsége, hogy egy-egy részt kihagysz. Hajszárításnál és formázásnál sem tudsz egyben bánni az egésszel, sokkal jobb, ha legalább négy vagy lehetőség szerint még több részre csatolod el és egyenként formázod ezeket.

Soha ne feküdj le nedves hajjal!

Óriási galibát okozol magadnak, ha lustaságból nem szárítod meg teljesen a hajad és még nedves tincsekkel mész ágyba. A hajszálak összegubancolódnak másnap reggelre és ember legyen a talpán, aki boldogulni tud velük.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét