Martini, Bloody Mary, Cosmo – ezek az italok nem lennének ugyanazok vodka nélkül. De tudtad-e, hogy ezt az alkoholt nemcsak meginni lehet, hanem a háztartásban számos célra felhasználni is? Mutatjuk, mihez kezdj vele, ha maradt az üveg alján!

1. Tisztíts vele üveget!

A piszkos tükrök, üvegasztalok és ablakok ragyogóvá változnak a vodkától. Szórófejes flakonból spricceld a felületre és töröld át újságpapírral. Leöblítened sem kell!

2. Frissítsd fel vele a ruháidat!

A szekrényben a ruháknak gyakran kellemetlen szaguk lesz. Ezt száműzheted, ha vodkával fújod be őket. Ezt akár közvetlenül indulás előtt is megteheted!

3. Tartsd vele frissen a virágokat!

A vázában lévő vágott virágok élettartamát meghosszabbíthatod a vodka segítségével. Tégy a vázába néhány cseppet és egy csipetnyi cukrot, majd töltsd tele vízzel. Naponta végezd el ezt a műveletet!

4. Használd lakástextilek illatosításához!

Ha frissebbé szeretnéd tenni a szőnyeget vagy a függönyöket, a vodka erre is jó. Tölts egy szórófejes flakonba és fújd be vele a lakásban lévő textíliákat, hogy megszabadulj a kellemetlen szagtól. A vodka hamar megszárad, elviszi a szagokat és semmilyen nyomot nem hagy maga után.

5. Tisztíts vele ékszereket!

Ha a gyűrűd vagy a nyakláncod régi fénye megkopott, áztasd őket vodkába 5 percre. Magas alkoholtartalmával minden szennyeződést és lerakódást eltávolít az ékszerekről. Ezután tedd őket a csap alá és töröld szárazra.

6. Kezeld vele az ajakherpeszt!

Pár csepp borsmenta illóolajat keverj össze pár csepp vodkával és kend be vele a herpeszt. Naponta 4-5-ször használd a keveréket!

7. Tisztítsd meg vele króm és porcelán felületeket!

Egy puha rongyra önts egy kevés vodkát és ezzel töröld át a felületet. Porcelánon és krómon egyformán jól működik, foltmentesen tisztít.

8. Használd matricák leszedéséhez!

Ha egy frissen vásárolt termékről nehezen tudod lehúzni a matricát, dörzsöld át vodkával. Könnyebben le fog jönni és a matrica maradványát is eltávolíthatod vele.

9. Alkalmazd lábszag ellen!

Levetted a cipőd és most érzed, hogy a lábad nem a legkellemesebb illatot árasztja magából? Vedd elő a vodkás üveget! A magas alkoholtartalom elpusztítja a baktériumokat, azokat is, melyek a lábszag kialakulásáért felelősek. Egy vattakorongra cseppents belőle és törölgesd át vele alaposan a lábfejed!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét