A zsíros bőrnek megvannak a maga előnyei, pl. rugalmasabb és később jelennek meg rajta az öregedést jelző ráncok. Ugyanakkor sok problémát is okoz. Óriási küzdelem vele a sminkelés, amit bármilyen alaposan is csinálsz, szinte biztos, hogy néhány óránál nem tart tovább az eredmény. Szerencsére a zsíros bőrtípusba tartozó nők számára is van megoldás a tartós smink elkészítésére. Ehhez kövesd az alábbi tippeket!

Használj primert!

A primer a zsíros bőr esetében elengedhetetlen a sminkalap megteremtéséhez. Ez tartósabbá teszi a sminket és összébb húzza a tág pórusokat. Ha az egész arcodra nem szeretnéd használni a primert, legalább a kényeseb területeken alkalmazd, mint a T-vonal és az áll. Megtisztított arcra, még az alapozó előtt vidd fel.

Ne ess túlzásba a púderrel!

Kézenfekvőnek látszik a zsíros bőrre minél több porpúdert felvinni, de ne ess ebbe a hibába! A sok púder eltömíti a pórusokat, ezzel még több faggyú termelődésére ösztönzi őket. Csak azokat a részeket púderezd, melyek különösen fénylenek, pl. az orrot és a homlokot.

Válassz olajmentes termékeket!

Mivel a bőrödön olajból így is van már bőven, ruházz be olyan sminktermékekre, melyek olajmentesek. Az alapozód és a pirosítód mindenképpen ilyen legyen. Ezek nem zárják el a pórusokat. Olyan arctisztítót használj, ami glikolsavat tartalmaz, ez csökkenti a bőr zsírosságát.

Tartós kozmetikumokat használj!

Azokat a termékeket keresd, melyeken a vízálló vagy a tartós felirat szerepel. A víz és a zsír ugyanis egyformán viselkednek a smink tekintetében. Mindkettőtől ragacsos, folyós, egy szóval nem szép lesz a látvány.

Használj pakolást!

Hetente legalább 1-2 alkalommal használj zsíros bőrre való arcpakolást. Ezek javítják a bőröd állapott, így az a sminket is jobban fogja viselni. Az agyagos arcpakolások a legjobbak a zsíros bőr számára. Természetes módon szívják fel a felesleges zsírt és szennyeződéseket, de meg is nyugtatják az irritált bőrt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét