Ha megújulásra vágysz, jobbat nem is tehetnél, mint hogy megváltoztatod a frizurádat! Bízhatod magad teljes egészében a fodrászod véleményére is, ám még jobb, ha te magad is utánanézel, az arcformádhoz melyik frizura passzolna leginkább. Ebben segítünk most, mégpedig sztárok példáin keresztül!

Szögletes arcforma

Minnie Driver, Mena Suvari, Jennifer Aniston és Cameron Diaz erős állvonallal rendelkeznek, ami épphogy keskenyebb, mint a homlok rész. Ezért ők a szögletes típusba tartoznak, melynél a cél a határozott áll gömbölyítése. A lágy hullámok nagyon jól harmonizálnak ezzel az arcformával, de a bob frizurát, főleg az állnál végződőt kerüld! Az asszimetria is mérsékli a túlzottan szögletes hatást, ezt alkalmazd a frufrunál is!

Ovális arcforma

Ha az arcod csak kissé keskenyebb az álladnál, mint a halántéknál, akkor ebbe a típusba tartozol, akárcsak Kylie Minogue, Natalie Imbruglia, Katy Perry vagy Jessica Biel. Az ovális arc valamivel hosszabb, mint amilyen széles, leginkább egy tojás formájához hasonlítható. Ezt az arcformát nevezik ideálisnak és szerencsés vagy vele, hiszen a legtöbb frizurával jól mutatsz!
Ha rövidebb fazont szeretnél, válaszd a bobot, az álladat szépen körülölelő tincsekkel. A vállig érő és az egészen hosszú frizura is remekül működik nálad, amit fontos figyelembe venned, hogy frufrura szükséged van, hiszen az optikailag rövidíti a hosszúkás arcot. A frufrud lehet egyenesre vágott vagy oldalra fésült is, ez utóbbi esetben oldalt válaszd el, ne a középvonalon.

Szív alakú arcforma

Ha felül szélesebb, alul keskenyebb, az állad pedig hegyes, a szív alakú arcformát mondhatod magadénak. Katie Holmes, Christina Ricci és Reese Whiterspoon frizuráit bátran viselheted! A nagyon vagány, extra rövid hajat is kipróbálhatod, mint Halle Berry, de a középhosszú haj is előnyös, hiszen elvonja a figyelmet a határozott állról. Hosszú haj esetében kerüld a fokozatosságtól mentes, egyenes hajzuhatagot!

Kerek arcforma

Kerek az állad, a homlokod, az egész arcod. Kelly Clarkson, Kirsten Dunst, Jennifer Lawrence és Mila Kunis is ehhez az arcformához választanak maguknak frizurát. Ha rövid fazont választasz, vágasd egészen rövidre! A pixi fazon nagyon jól ellensúlyozza a kerek formát. Ha vállig érőre növeszted, megnyújthatod az arcodat. Jól teszed, ha az állad alá érő részeket nem hullámosítod!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét