Aki próbálta már, tudja, hogy a világ egyik legjobb találmánya a száraz sampon. A hőség, a pára, a hajápoló termékek miatt sokszor előbb volna szükségünk hajmosásra, mint kellene. Ez azonban megviselheti a hajat, ezért érdemes két hajmosás között beiktatni egy száraz samponozást, amivel felfrissíthető a frizura. Nemcsak a nyári izzadásnál, de egész évben jól jön, mikor nincs időd a vizes hajmosásra.

A száraz sampon por állagú, úgy frissítheted vele fel a hajadat, hogy nem használsz sem vizet, sem sampont. Felszívja a fejbőrön lévő felesleges zsírt és életre kelti a hajat. Sajnos a boltokban kapható száraz samponok nagy része a haj számára is veszélyes anyagokat tartalmaz, ezért sokkal jobb otthon elkészíteni a saját verziónkat.

Az egyik fő összetevője a zabpehely. Ha kipróbáltál már más házi készítésű száraz sampont, meg fogod látni, hogy óriási a különbség. A zabpehely nemcsak felszívja a felesleges zsírt, de meg is emeli kissé a hajtövet, tartást ad a gyenge, vékonyszálú hajnak. Őröld annyira finomra, amennyire csak tudod!

Hozzávalók:
– ½ bögre kukoricakeményítő
– 2 evőkanál őrölt zabpehely
– édesítetlen kakaópor, ha sötét a hajad. Ha szőke vagy, hagyd ki ezt a hozzávalót!

1. Keverd össze a hozzávalókat és daráld le őket, míg teljesen homogén, por állagot kapsz.

2. Lezárható tetejű tégelyben tárold és a haj gyökereinél használd, mikor szükséged van rá.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét