Ha a cserepes növényekben már nem látsz túl sok fantáziát, és az otthonodat más módon szeretnéd zöldekkel feldobni, tökéletes megoldás egy növényterrárium, pontosabban florárium elkészítése. Borospoharad biztosan van otthon, virágföldet könnyen beszerezhetsz, a növényeket pedig kedved szerint válogathatod össze a házi kis ökoszisztémádhoz! Kaktuszok, pozsgások, a broméliák a legideálisabbak, de arra figyelj, hogy egy edénybe azonos igényű növények kerüljenek. Ne keverd például a szárazságtűrő kaktuszokat a párásítást igénylő broméliákkal, mohával, stb.

Válassz egy nagyobb méretű, öblös borospoharat. Nagyjából egy bögrényi homokot vagy aprószemű kavicsot tölts a pohár aljára. Ez fogja segíteni a virágföld vízelvezetését. Erre a rétegre kerül a föld, amit kb. a pohár feléig, háromnegyedéig tölts. Ültesd el benne a növényeket úgy, hogy a gyökereiket a föld teljesen elfedje.

A felszínt kis kövekkel, zuzmókkal, mohákkal is díszítheted, hogy minél érdekesebb és változatosabb világot hozz létre. Ha a szárazságot nagyon jól tűrő kaktuszokat választasz, akár az egész poharat feltöltheted kavicsokkal, kisebb kövekkel és csak minimális mennyiségű földet adj hozzá.

A borospohár florárium gyönyörűen mutat egy ünnepi asztalon, de lehet az ékessége akár egy nyári kerti partynak is. Adhatod ajándékba, és kiváló esküvői dekorációnak. Mini tündérkertet is könnyen alkothatsz belőle apró házikókkal, állatokkal, manókkal.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét