A dohányzás egyik legártalmasabb következménye, hogy a tüdő megtelik méreganyagokkal. Ez pedig nemcsak a jelenleg dohányzókra nézve igaz, hanem azokra is, akik már letették ugyan a cigarettát, de egykor függői voltak. Szerencsére van mód arra, hogy a tüdőt megtisztítsuk. Ebben segít ez a hagymát, kurkumát és gyömbért tartalmazó ital!

A gyömbér gyógyhatásai miatt régóta népszerű növény. Képes arra is, hogy a tüdőből eltávolítsa a felesleges nyákot. A hagyma rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik és fontos szerepe lehet a légzőszervi betegségek megelőzésében. A kurkuma gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban és omega-3 zsírsavakat is tartalmaz. Rákellenes, antibakteriális és vírusellenes hatásai szintén ismertek.

Az ital elkészítéséhez a hozzávalók:
– 1 l víz
– 400 g hagyma
– 2 evőkanál kurkuma por
– hüvelykujjnyi gyömbér darab
– 400 g cukor

A vizet és a cukrot forrald fel. Közben vágd apróra a hagymát és a gyömbért, majd tedd bele őket a vízbe. Keverd el jól, add hozzá a kurkumát és alacsony lángon forrald fel. Mikor az eredeti mennyisége a felére csökkent, vedd le a tűzről. Tedd a főzetet üvegbe, ha kihűlt, zárd le és tárold a hűtőben. Naponta 2-szer igyál belőle, 2 evőkanálynit reggel és ugyanennyit este, vacsora után. 2 hét után már érezni fogod a hatásait!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét