Az ősz hajszálak megszaporodása azt jelenti, hogy öregszünk, és ez bizony minden nő legrosszabb rémálma. Mindannyian emlékszünk arra, hány éves korunkban fedeztük fel belőlük az elsőt, és fel tudjuk sorolni azt is, mennyi mindent próbáltunk már ki, hogy végleg elfedjük őket.

A legtöbben a rendszeres hajfestést választják, de azt mondani sem kell, hogy ez a módszer mennyire káros a haj számára. Megvan azonban a természetes recept, ami csodákat tud művelni az ősz hajjal. Ehhez pedig csupán egyetlen hozzávalóra van szükség, ami nagy valószínűséggel ott hever a konyhádban! Az ősz hajszálaknak ezzel a természetes módon való elfedésével a haj egyben puhább és erősebb is lesz.

Hozzávalók:
– 6 nagy burgonya
– hidratáló sampon és kondícionáló
– üres samponos flakon
– törölköző
– serpenyő
– nagy tál
– szűrő
– 2 l víz

1. Mosd meg a burgonyákat és hámozd meg őket.

2. A héjakat tedd a serpenyőbe, öntsd hozzájuk a vizet és forrald fel. Nagy lángon kb. fél órán át forrald, majd tedd félre, fedd le és hagyd kihűlni.

3. Ha kihűlt, szűrd le és töltsd a folyadékot az üres samponos flakonba.

4. Mosd meg a hajat a szokott módon samponnal és használj kondicionálót is. Majd ezek után öblítsd le a hajad a burgonya héjából készült főzettel. Finom, körkörös mozdulatokkal masszírozd be a fejbőrödbe. Ne öblítsd le, hagyd magától megszáradni a hajadat.

Hetente 3-szor végezd el ezt a kezelést és hamarosan tapasztalni fogod a javulást a hajszíned változásában!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét