A beton az egyik legsokoldalúbb anyag, aminek kitűnő tulajdonságait számos módon kamatoztathatjuk a ház és a kert dekorálásában. Ma már a hobbiboltokban kis mennyiségben kifejezetten kézműves célra készített dekorbetont is beszerezhetünk, amivel egyszerűen lehet dolgozni, könnyen lehet bánni.

Letisztult, mégis nagyon mutatós virágcserepet is készíthetünk belőle magunknak vagy akár továbbadásra, ajándéknak is. Amire szükség lesz, az maga a dekorbeton, valamint sablon, öntőforma a kaspó elkészítéséhez. Ezt egyszerűen megoldhatjuk két műanyag edény vagy vödör segítségével. Tetszőlegesen választhatunk formát és méretet is, lényeg, hogy a sablon alapján elkészült betonkaspó falai kellő vastagságúak legyenek.

A dekorbetonnal sok teendőnk nincs, hiszen a csomagoláson lévő útmutatót követve kell elkészíteni a keveréket, majd beleönteni a kiválasztott formába. Ha olyan sablont választunk a kaspóhoz, amit utána újra szeretnénk használni, olajjal kenjük ki a belsejét, így a beton nem hagy rajta maradandó nyomot. A betonkaspónkat 24 óra alatt száríthatjuk készre a szabad levegőn.

A munkának itt még nincs vége, hacsak nem szeretnéd így, szürkén hagyni a kaspókat. Le is festheted őket, akár color blocking stílusában, akár mintákat készítve rá, hogy még mutatósabb darabja legyen a lakásnak vagy a kertnek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét