Minden nő életében eljön az idő, nagyjából 30 éves kora környékén, amikor már át kell gondolnia, hogy egyes ruhadarabok illenek-e még a korához. Még inkább igaz ez 50 éven felül, amikor az idő múlásának méltósággal való viselése előtérbe kerül és átírja a korábbi szempontokat. Nehéz ezzel szembenézni, de muszáj, ha csinos 50-es és nem a fiatalságát kergető nőszemély szeretnél lenni!

A kor ugyan csak egy szám, de az öltözködés tekintetében mégis választóvonal tud lenni. Egyes ruhák egyszerűen már nem férnek bele egy 50 éven felüli nő ruhatárába, bármennyire is szeretnénk. Ez persze nem jelenti, hogy az öltözködés ezentúl egyhangú és unalmas kell legyen. De néhány tanácsot érdemes megfogadni, hogy mindig stílusosan léphess az utcára!

Az alábbi ruhadaraboknak 50 év felett nincs helye a szekrényedben

1. Pánt nélküli felsők és ruhák

Nem egyértelműen tiltólistásak ezek a darabok, de ha a nők döntő többségéhez tartozol, akinek ebben a korban a karján, a nyak és a mellkas környékén már kezd megereszkedni, petyhüdté válni a bőr, nem mutatsz szexin az ilyen ruhákban. Nem beszélve a mellekről, melyek feszessége szintén csökken az idő múlásával. A lógó mellek pedig egy őket még inkább lelapító ruhadarabban nem a legelőnyösebb formájukat hozzák.

2. Csípőnadrágok

Akár farmerból, akár más anyagból készült, a csípő fazonú nadrágot nem neked találták ki. A fiatalabb korosztálynál is sok kérdés felvet ez a fazon, hiszen a legtöbb nő úgy viseli, hogy közben oldalt az úszógumi muffinhoz hasonlóan lóg a nadrág szélére. A tinédzsereknél ez még úgy, ahogy rendben van, de egy érett nő esetében a stílusrendőrségnek az ilyen daraboknál már közbe kell szólnia.

3. Forrónadrág

Talán csodás a lábad, a narancsbőrrel és a visszerekkel sincs problémád, odakint pedig tombol a hőség, de hidd el, még ez sem elegendő érv az extra rövid sortok viselése mellett! Ezeket engedd el és válogass a térd fölé érő rövidnadrágokból, amikben elképesztően szépen fogsz mutatni!

4. Tunikák

Amennyiben a tunikát eddig önmagában hordtad, most kezdd el leggingsszel kombinálni! Nem az a lényeg, hogy kilógjon a lábad, sokkal inkább az, hogy a felső csinosan álljon rajtad.

5. Derék fölé érő felsőrészek

Ez esetben is igaz, hogy ne hagyj szabadon bőrfelületet. A felsőd legalább a derekadig vagy egy kicsit tovább érjen, főleg, ha némi felesleg is van rajtad deréktájon.

6. Miniszoknya

Akárcsak a forrónadrágnál, itt is inkább a térd fölé élő fazonokat részesítsd előnyben. Aljak és egyberuhák között is bőven válogathatsz, melyeket kényelmesen viselhetsz és még a legmelegebb nyári napokat is komfortosan töltheted el bennük.

7. Extra magas tűsarkak

Nagyjából a 20-as éveink végével kell elfelejtenünk ezeket a lábbeliket a gladiátor szandálokkal és a combcsizmákkal együtt. Nemcsak azért, mert kényelmetlenek, de egyszerűn nem illenek már a korodhoz. Ha sikkes szeretnél lenni, viselj közepesen magas sarkakat, amik elegáns és sikkes megjelenést kölcsönöznek

8. Túlméretes táskák

Az extra nagy, ún. hobo táskák, amik tele vannak sallangokkal, szegecsekkel és általában nem a legjobb minőségű anyagból készülnek, már nem a te kiegészítőid. Válts egyszerűbb és kisebb, praktikusabb darabokra. A legjobb, ha a klasszikus irányvonalat követed táskák terén is!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét