Amikor valakivel először találkozunk, rögtön az arcára koncentrálunk. Az arcon pedig a legfeltűnőbb, ha valakinek a bőre problémás, pattanásos vagy hegek vannak rajta. De mit tehet az, akinek a természet nem adta meg a hibátlan bőr áldását? Kipróbálhatja a következő módszereket, melyekben meglepő módon a fogkrém a főszereplő!

A következő receptek kitűnőek az aknés és a gyakran pattanásos bőrre. Fertőtlenítő, hámosító, tisztító hatásuk van, a problémás területekre akár minden reggel és este alkalmazhatod őket!

1. Fogkrém + méz

Az antibakteriális hatás netovábbját érhetjük el ezzel a párossal. A méznek köszönhetően ráadásul nemcsak a baktériumoktól szabadulhatsz meg, de táplálhatod is a gyulladt bőrt.

2. Fogkrém + zöld tea

A zöld tea magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik és csökkenti a bőr zsírosságát, ami az egyik fő oka a baktériumok gyors elszaporodásának. Gyulladáscsökkentőként a pirosságot is enyhíti.

3. Fogkrém + fahéj + kurkuma

Ez a hármas verhetetlen a gyulladáscsökkentésben! Ha egy óriási, gyulladt, piros púppal az arcodon ébredsz, ezzel a villámgyorsan elkészíthető keverékkel 15 perc alatt sokat javíthatsz a helyzeten.

4. Fogkrém + szódabikarbóna

A szódabikarbóna kivételesen jó hámlasztó, ami segíti a bőr megújulását. Csökkenti a gyulladás okozta fájdalmat és tisztítja is a bőrt, így hamarabb búcsút inthetsz a pattanásnak.

5. Fogkrém + fokhagyma

Ha egy kicsivel több időd van, hámozz meg egy gerezd fokhagymát és fokhagymanyomóval törd össze. Keverd össze fogkrémmel és vidd fel a pattanásra, majd hagyd megszáradni. A fokhagyma az egyik leghatékonyabb természetes antibatkeriális szer, amit a pattanások ellen bevethetsz.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét