A hajunkat egész évben sok károsodás éri, a nyári hónapok alatt pedig ez még inkább fokozódik az erős napfény miatt. Ilyenkor inkább hasonlít söprűre, szárazzá és törékennyé válik, ami nem egy áldásos állapot. Táplálásra és hidratálásra van szüksége, amire a megoldást ne a boltok polcain keresd, hiszen a szintetikus készítmények csak még több káros anyaggal terhelnék le az amúgy is gyenge hajszálakat. Nézz szét inkább a konyhádban, és természetes összetevőkből állítsd össze a hajpakolást, amitől a hajad újra életre kel.

Ha a célod, hogy egyszerre tedd egészségessé és ragyogóan fénylővé a hajadat, nagyon egyszerű a dolgod! Három hozzávalóból elkészítheted azt a varázspakolást, ami azonnali eredményt hoz. Alkalmazd rendszeresen, hogy a fénylő hajat meg is őrizhesd!

Hozzávalók:
– ½ bögre sör
– 1 evőkanál olaj (a hajad számára a legjobbak az argán-, a ricinus-, a jojoba- és az olívaolaj)
– 1 tojás

A sört a legjobb, ha egy nappal korábban felnyitod, hogy a szénsav tudjon távozni belőle. Ha erről már lekéstél, mielőtt felvinnéd a hajadra, néhány percig kevergesd. Keverd össze a hozzávalókat, majd vidd fel a hajad teljes hosszára. Hagyd fenn 30 percig, de tovább ne, nehogy a tojás rászáradjon a hajadra. Utána samponnal moss hajat.

A sör két fő összetevője a maláta és a komló, melyek fehérjében gazdagok, ezért intenzíven erősítik a hajszálakat. Segítségükkel a máj károsodott haj is regenerálható. B-vitamin tartalma szintén fontos tápanyag a haj számára. Bár arra nézve, hogy a sör elősegítené a hajnövekedést, bizonyítékok nincsenek, ragyogó fényt garantáltan kapni fog tőle a hajad!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét