Lássuk, mit mondanak a kutatók a fahéjról, az étvágyról és a fogyásról!

A táplálkozási szakértők egy része kiáll a fahéj mellett. Kimutatták, hogy hatékony a vércukorszint csökkentésében, ennélfogva pedig jó hatással van az éhségérzetre is. A fahéjas vízről is azt lehet hallani, hogy hasznos a fogyásban. Hogy ez igaz vagy csak egy újabb diétás hóbortról van szó, hamarosan kiderül!

Kiterjedt vizsgálatok szerint a fahéj ugyan csökkenti valamelyest a vércukorszintet, de nem olyan mértékben, ahogyan ez kívánatos lenne. Szerepe a fogyásban inkább más téren lehet jelentős, mégpedig a test felépítése szempontjából. Valószínűnek látszik, hogy a fahéj rendszeres fogyasztásával elősegíthetjük, hogy testünkben nagyobb legyen a sovány izomzat és kisebb a zsír mennyisége. Egy vizsgálat szerint a fahéj még egy magas cukortartalmú és sok zsírt tartalmazó étrend mellett is képes csökkenteni az inzulin rezisztenciát és a zsírraktározás mértékét, azaz, javítja a testben az izomzat és a zsír arányát. Hogy ennek a hatásnak az eléréséhez mennyi fahéjat kell naponta fogyasztani, azzal kapcsolatban még nem született egyértelmű álláspont.

A fahéj édes ízű fűszer, ezért kiválthatunk vele hízlaló desszerteket, helyettesíthetünk vele jó sok cukrot. Ahelyett, hogy a mézhez vagy más édesítőkhöz nyúlnál, végy egy csipet fahéjat és szórd meg vele a zabpelyhedet, a chia magos zselét vagy a ízesítsd vele a kávédat! Ha szereted a fahéj ízét, számos ételbe belecsempészheted, akár nagyobb mennyiségben is! Kiváló húsokhoz, ízesíthetsz vele zöldségeket és levest is! Aggódnod nem kell, hiszen lehet, hogy drasztikus fogyást nem érsz el vele, de számos pozitív hatása van az egészségre nézve.

A fahéjas víz a kutatók döntő többsége szerint legfeljebb minimális mértékben járul csak hozzá a fogyókúra sikeréhez. Azonban a vízbevitel döntő jelentőségű ebből a szempontból és ha unod a sima vizet, nyugodtan ízesítsd fahéjjal, a lényeg, hogy minél többet igyál meg belőle! A fahéjas víz elkészítéséhez egy kancsó vízbe tégy egy rúd fahéjat és hagyd állni egész éjszaka, de készítheted forralással is. Helyettesítsd vele a cukros, kalóriadús italokat!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét