Minden kultúrának megvannak a maga hagyományos módszerei a fogyásra, ahogyan mindnek megvannak a hagyományos ételeik, ízeik, zöldségeik és gyümölcseik is. Nézzük, hogy a világ hozzánk távolabb és közelebb eső pontjain melyek a legnépszerűbb és leghatásosabb fogyókúrás ételek és szokások!

Thaiföld

A thai konyha a világon az egyik legfűszeresebb és a csípős íz sem áll távol tőle. A csípős fűszerek igen jót tesznek az anyagcserének, emellett elveszik az étvágyat, hiszen a jóllakottság érzetét keltik. Megadják a módját is az étkezésnek, nem sietnek az evéssel, így oda tudnak figyelni a test jelzésére, mikor azt üzeni, nem kér többet.

Brazília

A brazilok étrendjében a rizs és a bab rendszeresen szerepel. Ez pedig a tipikus nyugati étrendhez képest 14%-kal jobban elősegíti a fogyást! A rizsnek és a babnak is alacsony a zsírtartalma, ugyanakkor sok rost van bennük, ezért képesek stabilizálni a vércukorszintet. Törekedj arra, hogy minél több bab szerepeljen étrendedben, így közelebb kerülhetsz a híres brazil test eléréséhez!

Lengyelország

Lengyelországban jóval kevesebb az elhízott ember, mint nálunk. Felmérések szerint ez annak is köszönhető, hogy a lengyelek kevesebb, mint 5%-át költik a családi költségvetésnek arra, hogy étteremben egyenek. Márpedig tény, hogy akik többször étkeznek otthon, egészségesebb ételeket fogyasztanak, mint azok, akik gyakran vesznek magukhoz éttermi kosztot. Nemcsak a pénzen, a kilókon is spórolhatsz, ha a lengyel mintát követed!

Németország

Mintaszerű, hogy a németek 75%-a nap mint nap reggelizik. Ez az az étkezés, amit a legtöbb nyugati országban a munkába készülődés miatti kapkodás miatt kihagynak. De az sem mindegy, hogy mit esznek! Többségük magvakból álló müzlivel kezdi a napot, amit gyümölcsökkel édesít meg. Egy kutatás szerint, ha nem eszünk reggelit, az agyunk napközben sokkal érzékenyebben reagál a kalóriával teli ételek látványára. Ezért inkább reggelizz úgy, mint a németek!

Hollandia

Milliókkal több kerékpár van az országban, mint ahány lakos – és ezek a kerékpárok bizony napi szinten használatban is vannak! Egy átlagos holland több mint 800 km-t teker le évente és ez az elképesztő mennyiség neked is összejöhet, ha két keréken jársz munkába vagy bevásárolni! Átlagos tempóban kerékpározva óránként 550 kalóriát égethetsz el.

Malajzia

A kurkuma vadon nő a maláj dzsungelben. Az egyik legfőbb összetevője a kurkumin, amiről bebizonyították, hogy hatékony zsírgyilkos. A kutatók szerint a kurkumin meggátolja a zsírszövet növekedését és fokozza a zsírégetést. Jó hír, hogy szinte bármilyen ételbe belecsempészheted!

Franciaország

A francia nők híresen szépek és karcsúak. A kutatók szerint ennek oka talán abban rejlik, hogy a franciák hagyományosan sokat étkeznek együtt a családdal. Egy felmérés szerint a francia családok 92%-a nap mint nap együtt költi el a vacsorát, szemben pl. az amerikaiakkal, akiknél csak a családok 28%-a zárja így a napot. A franciáknál az evés és főként a vacsora eseményszámba megy. Hosszúra nyújtják, sok beszélgetéssel és – ami a fogyókúra szempontjából fontos – kevés evéssel.

+ Magyarország

Bármennyire is komoly gond hazánkban az elhízás, ha akarnánk, nekünk is meg lehetne a hagyományos módszerünk a súlyunk kordában tartására. A titok a savanyúságainkban rejlik! Savanyítunk mi szinte mindenféle zöldséget és jól járunk, ha minél többet eszünk is! Az ecetsav ugyanis csökkenti a vérnyomást, jó hatással van a vércukorszintre és csökkenti a zsírlerakódásokat is. Az egészséges étkezés mellől tehát ne felejtsük el a savanyúságokat, hogy gyorsabban fogyjunk!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét