Amikor a géllak a körmeiden már nem nyújt túl esztétikus látványt, a legutolsó dolog, amire vágysz, hogy időpontot kérj a körmöshöz és a drága idődet arra pazarold, hogy leszedesd. Szerencsére erre nincs is szükség, hiszen a géllak otthoni módszerrel is biztonságosan eltávolítható! Erre mutatunk most két megoldást!

1. Alufóliával

Amire szükséged lesz:
– 10-15 vattapamacs
– 10-15 csík alumínium fólia
– tiszta aceton
– szemcsés körömreszelő
– narancspálcika
– vazelin

1. Fényes fedőréteg eltávolítása

Elsőként a fényes fedőlakkot kell leszedned. Ennek eredeti funkciója, hogy megelőzze a géllak lehámlását. Ha ezt a réteget leszeded, könnyebb lesz magától a körömlakktól is megszabadulni. Használd hozzá a szemcsés körömreszelőt! Kapargasd le vele a fényes lakkot, végeredményként teljesen matt és durva felületű körmöket kell kapnod.

2. Vazelin

Vidd fel körmeid körüli bőrre a vazelint! Ez fog védelmet nyújtani a körömágynak a tömény acetonnal szemben.

3. Vattapamacsok

Végy egy vattapamacsot, mártsd bőven acetonba! Ez fogja leszedni a körmeidről a géllakkot, úgyhogy ne spórolj vele! 100%-os acetont használj, ezzel lehetsz a leghatékonyabb. A vattapamacsokat úgy tedd a körmeidre, hogy teljesen befedd őket.

4. Tekerd be őket alufóliába!

A vattapamacsos ujjaidat csavargasd be az alufólia csíkokkal! A fólia megakadályozza az aceton elpárolgását, így az könnyebben fel tudja áztatni a körömlakkot. Most relaxálj, hiszen az ujjaidnak legalább fél órán át becsavarva kell lenniük.

5. Ellenőrizd!

30 perc után az egyik ujjadról csavard le a fóliát és nézd meg, hogy a narancspálcika segítségével le tudod-e már kaparni a géllakot! Ha ez csak részben sikerül, tedd vissza az acetonos fóliát az ujjadra és várj még 10 percet! Ennyi idő már biztosan elég lesz, hogy a körömlakk teljes egészében lejöjjön.

6. Tisztítás

A maradék acetont töröld le a körmeidről és moss alaposan kezet. Légy körültekintő, mert az aceton nagyon gyúlékony, ezért a tégelyét is hideg és száraz helyen tárold. Miután megtisztítottak a kezedet, krémezd be magad, hogy a bőrápolás se maradjon ki a művelet után!

2. Áztatással

Ez tovább tart és nem is annyira ajánlott módszer, mivel közvetlenül az acetonba kell áztatni az ujjakat. Ugyanakkor biztos megoldás a géllak otthoni leszedésére és előnye, hogy sem alufóliára, sem vattapamacsokra nem lesz szükség hozzá.

Amire szükséged lesz:
– egy nagy tál
– egy közepes tál
– tiszta aceton
– szemcsés körömreszelő
– narancspálcika
– vazelin

1. Meleg víz és aceton

Töltsd meg a nagyobb tálat meleg vízzel. Meleg legyen, de ne forró! Az acetont töltsd bele a közepes méretű tálba és ezt tedd bele a nagy, vízzel teli edénybe. Hagyd így 3-5 percig.

2. Dörzsöld le a fedőlakkot!

Amíg várakozol, a szemcsés reszelővel dörzsöld le a fedőlakkot, hogy matt körmöket kapj. A körömágyat kend be vazelinnel, hogy védve legyen az acetontól.

3. Áztasd a körmöket meleg acetonba!

Mikor az aceton már átvette a víz melegét, áztasd bele az ujjaidat 10-15 percre vagy amíg a gél lakk le nem válik.

4. Távolítsd el a szélekről is!

Narancspálcika segítségével kapargasd le a körmök széleiről is a lakkot. Ha nincs pálcikád, a körmöddel is lekaparhatod! Ha még nem sikerül, áztasd kicsit tovább a körmeidet!

5. Tisztítás

A körömlakk leszedése után moss kezet és a tenyeredről is mosd le az acetont. A körmeid nagyon száraznak fognak látszódni és valóban azok is lesznek, ezért használj rájuk krémet vagy ápoló olajat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here