Szépségünk talán legmeghatározóbb tényezője a haj. Kinek hosszabb, kinek rövidebb, de szinte nincs nő, akinek ne lenne valami problémája vele. Ezekre pedig gőzerővel igyekszünk megtalálni a megoldást. Azonban annyiféle különböző tanácsot kapunk, hogy nagyon nehéz megkülönböztetni a valóban hasznos tippeket a fikcióktól. Lehet, hogy katasztrofálisnak hiszed a hajad, csak mert nem olyan egyenes, göndör, fényes vagy lágy, mint a hirdetésekben szereplő modelleké. A tévhitek könnyen tévútra vihetnek a hajaddal kapcsolatban is, ezért itt az ideje tisztázni néhányat!

Ha van rajtad néhány plusz kiló, csakis rövid hajat viselhetsz

Nézz szét az utcán, hány ducibb lányt látsz hosszú tincsekkel? A többségük a rövid hajat választja, feltehetően azért, mert ők is áldozatul estek ennek az ostoba tévhitnek. Ha te is túlsúllyal küzdesz, bátran viselj rövid hajat, de ugyanolyan bátran hordd a hosszabbat is! A testalkatod semmilyen módon nem befolyásolja azt, hogy milyen frizura áll jól. Ezt csakis az arcformád dönti el, ami súlytól függetlenül is lehet szív alakú, szögletes vagy éppen ovális.

A vörös haj szörnyen mutat bizonyos bőrtónusokkal

A vörös hajszínnek ezernyi árnyalata létezik és bármilyen tónusú legyen is a bőröd, mérget vehetsz rá, hogy ott van köztük az is, ami számodra tökéletes. Ezért, ha úgy érzed, a vörös lenne a te színed, keresgélj és rá fogsz találni az ideális árnyalatra!

Ha sűrűn vágod a hajad, gyorsabban fog nőni

Legfeljebb gyerekkorodban hihetted el ezt, amikor anyukád ollóval üldözött az asztal körül. Attól, hogy a hajad végét rendszeresen kurtítod, a fejbőrödben a hajhagymák biztosan nem fognak gyorsabb növekedési ütemre kapcsolni. Mindazonáltal tény, hogy a rendszeres vágás megszabadít az elhalt hajvégektől, ezért egészségesebbé teszi a hajat. De gyorsabban növővé nem.

Ha kihúzol egy ősz hajszálat, kettő nő újra helyette

Nem attól lesz több ősz hajszálad, hogy egyet-egyet kitépkedsz, hanem az idő múlásától. Amint megjelennek az első fehér hajszálak, bizony egyre több fogja őket követni. Ettől függetlenül ne húzkodd a hajad, mert csak ritkább lesz. Ha szeretnél megszabadulni az ősz hajtól, válaszd a festést.

Zsíros hajra nem való a kondícionáló

Attól, hogy a fejbőröd több zsírt termel a kelleténél, a hajszálaidnak még nem kell nélkülözniük a kellő ápolást. A zsíros hajra éppen ezért ugyanúgy felviheted a kondícionálót, mint bármely más hajtípusra. Használj zsíros hajra való sampont és hajmosás után a hajtő kihagyásával a teljes hosszra alkalmazd a kondícionálót.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here