Nagyon sok nő él zsíros hajjal és annak minden problémájával. Amikor a hajszálak olajosan fénylenek, a haj lelapul, elnehezedik, vékonyabbnak tűnik és csak a hajmosás utáni pár órában marad friss, eljött az idő, hogy megoldást keress! Hogy a problémát a gyökerénél orvosolhasd, a kiváltó okot kell először megszüntetned. Lássuk, melyek a leggyakoribb okok a zsíros haj hátterében!

Hajápoló termékek maradványai

Sokszor elfeledkezünk arról, hogy a sampont alaposan kiöblítsük a hajból. Azt hisszük, a samponozással már megtettük a magunkét, a haj tiszta és elég, ha egy kevés vizet rálötykölünk öblítés gyanánt. Ugyanez érvényes a kondícionáló használatára is. Pedig a hajápoló termékeket nehéz kiöblíteni, így ha nem végzed elég nagy gonddal ezt a műveletet, a maradványaiktól a fejbőr és a haj még zsírosabbá válik.

Hormonzavarok

Amikor a hormonok működése felborul, az szinte azonnal meglátszik a hajon. Ez előfordulhat menopauza, menstruáció vagy fogamzásgátló szedése miatt is. A hormonháztartás egyensúlyának felborulása pedig gyakran túlzott faggyútermelődéshez vezet, azaz zsírossá teszi a hajat.

Hidratáló sampon

Ha a hajad zsírosabb az átlagosnál, kerüld a hidratáló hatású samponokat. Mivel ezeket közvetlenül a fejbőrre viszed fel, tovább fokozhatod a faggyútermelődést, ami zsíros haj esetén egyáltalán nem kívánatos.

Alkoholos hajápolók

A hajlakkok, a volumennövelők és a különböző styling termékek általában alkoholt is tartalmaznak. Ez szintén fokozza a faggyútermelődést, ezért vagy hanyagold a használatukat vagy olyat válassz, ami alkoholmentes.

Hőhatás

Ha formázáshoz túl sokat használod a hajszárítót, a hajsütőt vagy hajvasalót, a hajad kiszárad. A szárazság következtében pedig a fejbőr több faggyút fog kiválasztani. Ezért hagyj a hajadnak pihenőt és ritkábban tedd ki hőhatásnak!

Zsíros homlok

Zsíros bőr esetén a homlokodhoz rendszeresen hozzáérő tincsek hamar olajossá válnak. Ilyen esetben nem javasolt számodra a frufru viselése és jobban teszed, ha a homlokodba hulló tincseket inkább elcsatolva hordod.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét