A kérdés nem itt kezdődik, hanem ott, hogy egyáltalán lehetséges-e gyorsan fogyni. Pedig mindenki gyors eredményeket akar, a legtöbben éppen a súlyvesztés fokozatossága miatt vesztik el motivációjukat a fogyókúra folytatásához.

A fogyás testünk számára összetett folyamat, melynek számos résztvevője van. Éppen ezért nem látjuk olyan gyorsan az eredményét, mint szeretnénk. Gyorsan fogyni lehetséges, bár nem mindegy, hogy mit értünk gyorsaság alatt.

A fogyás múlik azon, hogy mit eszünk és hogy mennyit mozgunk. Ha diétázunk és edzünk is, a változás mégsem következik be, akkor valahol máshol van a baj. Hogy a testünk hogyan használ energiát és hogyan reagál az edzésre, az sokban múlik a hormonokon is. Ha a hormonháztartásunk nincs egyensúlyban, annak az egyik leglátványosabb jele az elhízás, illetve, hogy nem tudunk lefogyni.

Arról a tényezőről se feledkezzünk meg, hogy minél több extra súly van rajtunk, annál gyorsabban fogyunk. Legalábbis eleinte. Olyasvalakinek, akinél 10-15 kiló a súlyfelesleg, a fogyás jóval lassabban fog bekövetkezni, a kevés plusz súly lassabban mozdul meg.

És mindezeken kívül még ott van a genetika is, ami szintén hátráltathatja a gyors fogyást. Azonban a kérdésre, hogy hogyan lehet gyorsan fogyni, mégis megvannak a válaszok:

1. jó módszer: Zsírégető diéta

Képzeld el úgy a testedet, mint egy számítógépet, ami hirtelen össze-vissza kezd működni. Ilyenkor történik az elhízás. Ha megnyomod a reset gombot és újraindítod, minden helyreáll. Ez a gomb a zsírégető étrend, amivel a tested újra természetes állapotába kerül. Hiszen egészséges akar lenni, ehhez pedig el kell érnie a normál testsúlyt. A tested is erre törekszik! Egy egészséges zsírégető diéta kizárja a hozzáadott cukrokat, a mesterséges összetevőket, ugyanakkor hangsúlyt fektet a változatosságra. Röviden úgy lehetne összefoglalni, étkezz a lehető legtermészetesebb módon. Ezzel biztosíthatod a szükséges tápanyagokat is és könnyedén leadhatod a felesleges zsírt, ami a sok mesterséges étel miatt rakódott rád.

2. jó módszer: Heti 1 nap böjtölés

Hogy elérjük az egészséges testsúlytés testünket a lehető legtermészetesebb formába hozzuk, alapozzunk arra a tényre, hogy testünk az időszakos éhezésekre van kitalálva. Fejlődésünk során az élelem nem volt mindig elérhető. Hogy az ember ezeket az időszakokat is átvészelje, a szervezet kialakított meg jól működő rendszert, mégpedig azt, hogy élelem nélkül is képes energiát felhasználni a raktáraiból. Hagyd, hogy az anyagcseréd dolgozzon és zsírt égessen! Hetente 1 napot iktass be – többre nincs szükség –, amit étel nélkül töltesz el. Nincs szó éhezésről, csupán egy napról, ami felgyorsítja majd a zsír anyagcserét és még a szellemi frissességednek is jót fog tenni.

3. jó módszer: A megfelelő edzés

A legtöbben tévednek ezzel kapcsolatban. Nem kell naponta órákat tölteni az edzőteremben ahhoz, hogy fogyni tudjunk. Mi több, nem is szabad! A túl intenzív edzés megnöveli a stresszhormon szintjét, ami zsírraktározásra fogja ösztönözni a testet, tehát éppen ellenkező hatást fogunk kiváltani. Nincs szükség 30 percnél több edzésre hetente 3 alkalommal. Elsősorban az összetett gyakorlatokra fókuszálj, melyek megmozgatják a legnagyobb izomcsoportokat. A lényeg, hogy elősegítsük ezeknek az izmoknak a gyarapodását, hogy a kalóriaégetés akkor is folytatódjon, amikor már nem edzünk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét