Helytelenül piros anyajegynek is nevezik az angiómát, ami elsősorban a nyakon, az arcon és a háton alakul ki. Orvosi szempontból ezek a piros pöttyök ártalmatlanok, ugyanakkor sok szempontból igen zavaróak. Nem nyújtanak szép látványt, takargatni szeretnénk őket, de a karkötő, nyaklánc, a melltartópánt is folyton beléjük akad. Ha orvoshoz fordulsz, szikével kimetszi pillanatok alatt. De ha tartsz az ilyen beavatkozástól, előtte próbáld ki a következő módszereket.

A piros pöttyök, azaz az angiómák nem a bőr felszínén nőnek, ahogyan azt hinnénk. Apró vérerek összessége alkotja őket, melyek a bőr felszíne alatt futnak. Kiemelkednek a bőrből, és általában egyszerre több jelenik meg belőlük. Ha semmilyen rendellenességet – vérzést, viszketést, színűk, formájuk megváltozását – nem tapasztalsz, az angióma nem jelent veszélyt számodra. Az alábbi tippek segítségével megszabadulhatsz tőle.

Fokhagyma

Mesteri szinte tünteti el ezeket a piros pöttyöket. A fokhagyma olyan enzimeket tartalmaz, melyek roncsolják ezt a sejtes anyagot és elősegítik, hogy a bőrben felszívódjon. Először azt fogod észrevenni, hogy az angióma színe halványodik, ezt követően nem sokkal pedig el is fog tűnni.
Vazelinnel kend be az angióma körül a bőrt. Ez fogja védeni a bőrt a fokhagyma maró hatásától. Törj össze egy gerezd fokhagymát, hogy pépet kapj belőle. Ezt vidd fel a piros pöttyre, ragaszd le egy ragtapasszal és hagyd fenn 4-5 órán át. Lefekvés előtt vedd le a kötést, hogy a bőr tudjon lélegezni. Naponta akár 4-5 alkalommal is megismételheted!

Almaecet

Bőrkinövések és angióma eltüntetéséhez is használhatod. Sokféle savat tartalmaz, melyek képesek behatolni a piros pötty belsejébe és feloldani azt rövid idő alatt.
Gondoskodj az angióma körüli bőr védelméről, mielőtt az almaecetet felvinnéd. Ehhez használj vazelint vagy egyszerűen ragtapasszal ragaszd körbe az angiómát. Ezután kend be almaecettel, majd ragassz rá egy vattakorongot. 2 órán át hagyd fenn. 2 héten át naponta 2-3-szor ismételd! Amikor látod, hogy az angióma leesni készül, ne tépkedd, lepottyan magától!

Ricinusolaj és szódabikarbóna

A ricinusolaj szintén alkalmas az angióma és az apró bőrkinövések eltávolítására. Bár ez a módszer jóval lassabban hozz eredményt, garantáltan hatásos. Előnye pedig, hogy biztosan nem marad heg a bőrön az angióma leesése után.
Egy csipet szódabikarbónához csepegtess egy kevés ricinusolajat, hogy kenhető pasztát kapj. Kend be vele a piros pöttyöt, majd ragassz rá egy vattakorongot. Hagyd így egész éjszakára. Addig ismételd, míg az angióma el nem tűnik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét