Neked is ismerős a szituáció, amikor a tábortűzet körbeülve rémtörténetekkel ijesztgetitek egymást? Ezekkel a sötétben világító ülőkékkel jóval kellemesebbé teheted az esti sütögetés hangulatát! Akár a székek ülőkéjét is befestheted, de rusztikusabb megoldásként néhány fatuskóból is készíthetsz ilyen kreatív ülőkéket!

Amire szükséged lesz:
– székek vagy fatuskók
– csiszolópapír
– sötétben világító festékek
– ecset

1. Először készítsd elő a felületet. Ha széket szeretnél befesteni, elég, ha alaposan letisztítod, portalanítod, zsírtalanítod. Ha fatuskóval már több dolgod lesz, hiszen festés előtt a felület csiszolást igényel. Csiszold egyenletesre a felszínét, ami az ülőke szerepét fogja betölteni, hogy semmilyen kiálló rész ne maradjon rajta.

2. Tervezd meg az ülőkéket! Találd ki előre, hogy milyen színeket szeretnél használni, de mintákat is készíthetsz sablonok segítségével vagy betűket, neveket is felfesthetsz. Engedd el bátran a fantáziád!

3. Teríts le újságpapírokat a szék vagy a fatuskó alá és láss hozzá a festéshez. Vidd fel az első réteget, majd hagyd megszáradni. Ez akár 24 órán át is tarthat, olvasd el a festéken lévő felhasználási információkat! Ezután vidd fel a második festékréteget és újra várd ki a száradási időt. Ezután tedd ki őket a kertbe és naplemente után máris gyönyörködhetsz a színesen világító ülőkékben!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét