A szemöldök megkoronázhatja és tönkre is teheti a sminkedet. Ha a szem a lélek tükre, akkor a szemöldök a keret a tükör körül, ami nagyban befolyásolja az arc harmóniáját. Nem számít, mennyi gondot fordítasz a szemed sminkelésére, ha a szemöldöködről elfeledkezel, mit sem ér az egész.

Alapvetően kettő dolgot kell tudnod: kialakítani az arcformádhoz megfelelő formát és pontosan, szépen kitölteni a szemöldököt, hogy az teltebbnek, vastagabbnak tűnjön.

Így alakítsd ki a tökéletes formát!

Mielőtt a kitöltését elkezdenéd, a szemöldök formáját kell kialakítanod. Ezt megteheted egy szemöldökceruza segítségével. A szemöldök elejének pontos helyét úgy határozhatod meg, hogy az orrlyuk külső felétől kezdve a ceruzát függőlegesen a szemöldökhöz illeszted. A szemöldököd ott végződjön, ahol a ceruza az előbbi kiindulóponttól kezdve a szemed külső sarkához illesztve mutatja. A törést, az ív legmagasabb pontját ott alakítsd ki, ahol a ceruza az orrlyukad külső pontjától a szemed közepe felé fektetve áthalad a szemöldöködön.

A megfelelő szín

A ceruza és a szemöldökpúder, amit használsz ne legyen túl sötét. Alapszabály, hogy a hajszínednél két árnyalattal világosabb színt alkalmazz a szemöldök színezéséhez sötét hajszínnél, világosnál pedig két árnyalattal sötétebbet.

Előkészítés

Mindig tisztítsd meg és megfelelően hidratáld a bőrödet sminkelés előtt. Igaz ez a szemöldök körüli területekre is. Szemöldökkefével fésüld át a szőrszálakat, húzd ki a hosszabbakat vagy azokat, amik kilógnak a formából. A szemöldök kitöltéséhez használhatsz ceruzát, festéket port vagy gélt, de akár ezek kombinációját is. A következőkben azt mutatjuk meg, hogy szemöldökceruza és szemöldökpúder segítségével hogyan festheted teltebbre a szemöldöködet, hogy teljesen természetes hatást érj el.

Töltsd ki ceruzával!

A szemöldök elejétől vagy közepétől kezdve színezd át a szőrszálakat ceruzával. Ha az első fele a szemöldöködnek nem ritkás, akkor felesleges ott kezdened a színezést, mert túl intenzív lesz és természetellenes hatást érsz el vele. Ebben az esetben középről kezdd el használni a ceruzát. A szemöldök természetes vonalában haladj, ne próbálj a cerzával egészen más formát rajzolni magadnak.

Finomítsd púderrel!

Ha végighaladtál a szemöldök teljes hosszán és a ceruzával kitöltötted az üres részeket, a műveletet szemöldökpúderrel fejezheted be. Ha ilyened éppen nincs otthon, bátran használj hozzá színben passzoló szemhéjpúdert. Egy háromszöget formázó ecset segítségével tudod a legkönnyebben felvinni a port.

Korrektor a tökéletes befejezéshez

Hogy határozottabb vonalat adj a szemöldöködnek, a bőrödnél valamivel világosabb színű korrektort vagy alapozót használj az alsó és a felső szemöldökcsonton. Szemöldökgél segítségével teheted tökéletessé a végeredményt. Ez rögzíti a szőrszálakat és finom fényt is ad nekik.

A telt, dús szemöldököd el is készült! Teljesen természetesnek tűnik, mégis láthatod, milyen óriási különbséget jelent, ha fordítasz egy kis időt arcodnak erre a részére is! Ha elsőre nem is sikerül úgy, ahogy szeretnéd, egy kevés gyakorlással gyorsan bele fogsz jönni!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét