A 30-as években nehéz egyensúlyozni a munka és a magánélet között. A sok feladat közepette gyakran nincs idő a rendszeres mozgásra, sem odafigyelni az étkezésre. Ha ez az állapot túl sokáig fennáll, könnyen felszaladnak a kilók, amik ilyen életkorban már a krónikus betegségek kockázatát is növelik.

Fogyni a 30-as éveidben nehezebb, mint huszonévesen, de könnyebb, mint a 40 felettieknek. Szervezés és tervezés kérdése az egész, na meg persze az odafigyelésé fontos tényezőkre, melyekről most többet is megtudhatsz!

Ismerd fel az akadályokat és szüntesd meg őket!

Nincs olyan, aki ne szembesülne bizonyos gátakkal a fogyókúra során. Ha a 30-as éveidben jársz, akkor feltehetően ezeknek a gátaknak a jelentős része az időhiányhoz kapcsolódik. A folytonos időhiány felőrölheti minden elszántságodat, amivel sikeressé tehetnéd a fogyást. Hogy megnyerd a plusz kilók elleni háborút, tudnod kell, mivel állsz szemben. Szinte bármilyen akadály – még az időhiány is – leküzdhető! Mielőtt belevágnál a fogyókúrába, szánj 20 percet arra, hogy végiggondold a nehézségeidet! Ha az idő hiánya jelent gondot, kérj segítséget a házimunkához, a gyerekekhez, így el tudod készíteni az egészséges ételeket és a mozgás is bele fog férni a napodba.

Ismerd meg az izmok és az anyagcsere működését!

Ha egészséges anyagcserére szeretnél szert tenni, hogy a 30-as éveidben is fogyni tudj, az izmaid építésére kell főleg figyelmet fordítanod. Ebben az életkorban különösen fontos az izomzat fejlesztése és erősítése a megfelelő anyagcsere érdekében. A nőknél a 30-as éveikben megindul az izomzat csökkenése, hacsak nem edzünk és nem gondoskodunk az izomzat fenntartásáról. Az izomveszteség pedig az anyagcsere gyengülésével jár. Ha nincs is időd edzőterembe járni, arra biztosan van, hogy a napodból kiszakíts fél-háromnegyed órát és otthon erősítő gyakorlatokat végezz. A rövid, de intenzív edzéssel fogod tudni elégetni a legtöbb kalóriát.

Ne kezdj bele értelmetlen diétákba!

A fiatalabb korosztályra és a 30-asokra is igaz, hogy könnyen átengedik magukat a csodás ígéreteknek. Ne tedd, mert a koplalással, a monodiétával, a drasztikus kalóriamegvonással csak összezavarod az anyagcserédet. Ha éhezteted magad, a fogyás csak még nehezebb lesz. Figyelj a kalóriabevitelre, a fehérjékre, iktasd ki a cukrokat és figyeld a szénhidrátokat is. Ez a kulcs ahhoz, hogy jóllakott és energiával teli legyél egész nap.

Tanuld meg kezelni a stresszt!

A 30-as éveidben az élet terhei bizony már nyomják a válladat. Talán ez a legstresszesebb korszak. A munkahelyi stressz, a magánélet nehézségei a szervezetre is hatással vannak, befolyásolják az anyagcserét. A stresszre a szervezet a zsírok elraktározásával válaszol. A kiegyensúlyozott élet minden szempontból megtérül és igaz ez a fogyásra is. Számtalan technika létezik a stressz kezelésére, kicsit mélyedj el ezekben, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat!

Ebben az életkorban már súlya van a döntéseidnek. Amilyen életformát folytatsz, ahogyan táplálkozol, annak a jövődre nézve hosszútávú következményei lesznek. Ha eddig nem tetted, itt az idő áttérni az egészséges életmódra, ami a fogyás tekintetében is meg fogja hozni a vár eredményt!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here