A bőrbútorok minden évtizedben megtalálják a helyüket a lakberendezés divatjában. A stílus, a fazon változik, de a bőrnek, mint anyagnak a népszerűsége örök. Tartós és strapabíró bútordarab egy bőr kanapé, de csak akkor, ha megfelelően ápoljuk. Lássuk, hogyan hozhatod ki bőrbútoraidból a maximumot, hogy hosszú éveken át megőrizhessék szépségüket!

A kulcs a rendszeres tisztítás

Bár a piszok nem tűnik a bőr kanapé legnagyobb ellenségének, pedig veszélyeket tartogat. A por kiszárítja a bőrt és repedéseket idéz elő rajta. Ezért hetente porszívózzuk és töröljük át puha ruhával. Arra ügyeljünk, hogy tisztítás után soha ne hagyjuk nedvesen a bőrt! Félévente, de legalább évente egyszer kondícionáljuk a bőrt, hogy megóvjuk a nedvességtől és más káros hatásoktól.

A megfelelő tisztítószer

Kerüld az oldószereket és a háztartási tisztítószereket, valamint a nagyon népszerű babatörlőkendős tisztítást is. Ezek túl erős vegyszerek a bőr számára, maradandó károkat foltokat okozhatnak raj. Olyan tisztítószert válassz, ami kifejezetten bőrre való.

Gyorsan töröld le a foltokat!

Bár a bőr nem foltosodik olyan könnyen, mint a textil, a kiömlött folyadékot mégis célszerű minél hamarabb feltakarítani. A folyadék ugyanis elszíneződést okozhat a bőrön, a zsírfoltok pedig szinte lehetetlen nyom nélkül eltüntetni róla.

Óvd a napfénytől!

Közvetlen napfénynek nem szabad kitenni a bőrbútort. A lakás azon pontjára ne helyezd el, ahova a nap betűz, akár csak néhány órára is. Az évek során ugyanis ez a bőr kiszáradását és berepedezését, színének kifakulását okozhatja.

Az apró karcolásokat kíméletesen távolítsd el

A bőr érzékeny felületén könnyen keletkezhetnek karcolások, de okosan kell eljárni, mikor el akarjuk tüntetni őket. Puha ruhával törölgessük, a legjobb, ha mikroszálas törlőrongyot használunk és addig töröljük vele a karcolást, míg az el nem tűnik vagy legalább el nem halványodik.

Ha már azt hiszed, hogy túl késő…

A kincsként dédelgetett bőr kanapéd feladni látszik a harcot? Megmentheted, hiszen professzionális segítséggel még a legkarcosabb, legfoltosabb, legmegviseltebb bőrbútor is helyreállítható! Kérd szakember segítségét ehhez, aki megtisztítani, karcmentesíteni és feltölteni is képes a bőrt.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here