A kardigán szinte minden alkalomra ideális viselet, és valamennyi évszakhoz megtaláljuk ebből a ruhadarabból a megfelelőt. Igazi csoda a gardrób alapdarabjai között, hiszen kihangsúlyozhatjuk vele, amit szeretünk, és elrejthetjük, amit kevésbé szeretnénk láttatni. Hibázni azonban – mint minden ruhadarabbal – a kardigánnal is lehet. A vállfán lógva lehet, hogy nagyon csinosan mutat, felvéve pedig olyan, mintha egy rongyos zsákot húztunk volna magunkra. Most adunk néhány tippet, hogy viseljük csinosan a kardigánt.

Megfelelő hossz

Ha csak nincs keskeny csípőd, nem szerencsés olyan kardigánt választani, ami éppen itt, azaz a tested legszélesebb pontján végződik. Ha rövidebbet nem szeretnél, válassz hosszított fazont.

Évszakhoz illő színek

A kardigán minden évszakban viselhető ruhadarab, de tavaszra és nyárra előnyösebb, ha a pasztell színek mellett döntesz, míg őszre és télre beszerezel egy sötétkék vagy szürke darabot.

Kerüld a bézst

Bizonyára tudod, hogy milyen színek állnak legjobban az arcbőröd tónusához. Ha a szekrényedben találhatók bézs ruhadarabok, kardigán esetében akkor is kerüld ezt az árnyalatot!

Kiegészítők

Egy egyszerű kardigánt stílusát könnyedén áformálhatod egy nagyobb, mutatósabb nyaklánccal. A hétköznapiból elegánsat varázsolhatsz a statement típusú nyakbavalókkal.

Hangsúlyos derékvonal

Ha a kardigán a deréknál lejjebb végződik, csinosabbá teheted egy szép övvel, de két oldalát összetűzheted egy klasszikus brossal is.

Csónaknyakú kardigán

Az ovális, szív alakú és kerek archoz is remekül passzol. A legjobb hozzá az egészen rövid, akár bubi frizura.

Hosszított kardigán

Farmerral, különösen szűkített, skinny fazonú nadrággal nagyon jól mutat, kiváló viselet a mindennapokban. Ha térd alá érő darabot választunk, elegánsabbá tehetjük megjelenésünket.

Sállal

Sálat valamennyi típusú és fazonú kardigánhoz viselhetünk. Lendületet adhatunk vele a legegyszerűbb, leghétköznapibb kardigánnak is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here