Ha különösen érzékeny a bőröd, akkor még a körömlakklemosót sem viseled jól. A benne lévő aceton komoly irritációt okozhat, és ki is szárítja a körömágyat. Nem kell azonban emiatt ritkábban festened a körmeidet, hiszen számos más alternatíva létezik, melynek segítségével a körömlakkot könnyedén leszedheted anélkül, hogy bármilyen kárt tennél a bőrödben!

Ecet

Egy vattakorongot márts ecetbe és töröld át vele a körmeidet. Választhatod az áztatós technikát is: egy kis tálba tölts ecetet, adhatsz hozzá egy kevés citromlevet is. Áztasd benne a körmeidet 10-15 percig és a keverékben kezdd el letörölgetni a lakkot a körmeidről.

Forralt víz

Forralj fel egy bögre vizet és amikor már elviselhető hőmérsékletűre hűlt, tedd bele az ujjaidat. Áztasd őket 10 percig, majd utána töröld le a körömlakkot egy vattagkorong segítségével.

Fogkrém

Nagyon könnyű a dolgod ebben az esetben is. Egy kevés fogkrémet nyomj ki a tubusból, dörzsöld át vele a körmeidet, de vigyázz, ne hagyd, hogy rászáradjon, mert akkor nem szedi le a lakkot.

Hajlakk

Fújj belőle egy keveset a vattakorongra és mielőtt elillanna, dörzsöld át vele a körmödet! Néhány percet szánj erre a műveletre, de megéri, hiszen érzékeny bőrre is alkalmazható.

Körömlakk

Körömlakkot körömlakkal eltávolítani? Márpedig működik! A régi körömlakkodra tégy egy friss réteget és azon nyomban kezd el dörzsölni egy vattakoronggal.

Dezodor

Egy perces művelet: fújj a dezodorból egy vattakorongról és rögtön töröld át vele a körmeidet!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét