Eva Longoria, Beyonce, Kim Kardashian a legismertebb körte alkatú nők, akik széles csípővel is boldogan élnek, sőt, ez vált a védjegyükké. Bár a divat változik és némileg a tested is tud, de a testalkatod örök. Ha te a körte típusba tartozol, sok olyan előnyös tulajdonságod van, amit lehet, hogy most még hátránynak hiszel, de a megfelelő darabokra rálelve egyből hasznodra fordíthatod őket.

A körte testalkat jellegzetességei:

  • hosszú, elnyújtott derék
  • kis mellek
  • mellnél szélesebb csípő
  • vékony karok és vállak
  • lapos has
  • ha hízol, tested alsó fele gyarapszik

Az öltözködésben a leglényegesebb pont, hogy a vállaidat olyan szélesnek láttasd, mint amilyen a csípőd. Ezzel odébb billentheted azt a hangsúlyt, ami a te testalkatodnál természetes módon a test alsó részére koncentrálódik. Optikailag megteremtheted az egyensúlyt tested alsó és felső része között. Mivel a derekad az egyik legszebb testrészed, ennek kiemelését sose feledd el.

Szoknyák és ruhák

A ruha felül feszüljön, de alul ne! Kitűnően működik az átlapolós, illetve az empire szabású ruha rajtad. Arra ügyelj, hogy a derekadon mindig passzos legyen a ruha, lefelé pedig bővülő. A nyitott hátú és övvel ellátott darabok szintén valók neked, akárcsak a maxiruhák. Ha szoknyát választasz, az kövesse a természetes alakodat. A túl rövid és túl feszes darabokat kerüld, legalább térdig érőket viselj.

Nadrág és farmer

A legjobb, ha egyszínű nadrágot választasz, ez éppúgy igaz a farmerre, mint bármilyen más anyagból készült darabra. Mivel az alsó testtájékod hangsúlyos, ezt koptatással, nagy zsebekkel és mintákkal nem szabad még inkább erősíteni. Az egyszerűségre törekedj nadrág vásárlásnál és ha lehet válassz, egyenes szabású darabot. Sok éve a skinny farmer van divatban, ha erről nem szívesen mondasz le, nem muszáj, hiszen megfelelő felsőrésszel ellensúlyozhatod. A sötét színeket ne hanyagold, azok nadrágok tekintetében a legjobb barátaid!

Felsők

Szerencsésnek mondhatod magad, hiszen a legőrültebb, legvagányabb felsőket is gond nélkül viselheted. Legyen az apró vagy nagy mintás, világos vagy sötét színű, bátran kísérletezhetsz vele. A kámzsás nyakmegoldás, a V-kivágás, az ovális mély kivágás mind remekül mutat rajtad. Ne bújj bő felsőkbe, hiszen a lényeg, hogy a derekad szép vonala látszódjon. Ha gömbölyűbb vagy, ez még inkább érvényesüljön!

Kiegészítők

Nem kell korlátoznod magad kiegészítők tekintetében, hiszen a felsőtested nyugodtan elbírja őket. A leghangsúlyosabb nyakláncokat és fülbevalókat is hordhatod, de a kalapokban is nagyon jól fogsz mutatni.

Amit kerülj!

Van néhány tiltólistás dolog, amit nem javasolt hordanod. Ilyen a miniszoknya, a csípőre tett öv, a fenékrészen kis zsebek, a teljesen testre feszülő ruhák, a pasztell vagy élénk színű nadrágok.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét