Azt hiszed, egy bizonyos kor felett normális, hogy a hasadon hurkák vannak? Vagy normálisnak nem is, de természetesnek tartod ezt a jelenséget? Pedig nem az! Olyannyira nem, hogy a tudósok szerint a hasi zsírpárnák a legveszélyesebb rizikófaktorok egészségi szempontból a test bármely más pontján lerakódott zsírpárnákhoz képest. A hasi zsírréteg károsítja a szerveket és az érrendszert, növeli a vérnyomást, a szívbetegség, a stroke, a cukorbetegség, egyes rákfajták és a demencia esélyét is. Ha nálad is az a helyzet, hogy a plusz kilók rögtön a hasadra mennek, a következő lehet az oka!

Anyukád alma testalkatú

A genetika óriási mértékben meghatározza, hogy hova rakódik le rajtunk a zsírfelesleg. Ha női felmenőid – elsősorban édesanyád – alma testalkattal rendelkezik, ne csodálkozz, ha örökölted ezt az adottságot és te is a hasadra hízol. Még nagyobb figyelmet kell fordítanod a mozgásra és az étrendedre, mert fokozottan veszélyeztetett vagy.

Ingadozik a hormonszinted

Menopauza alatt még nagyobb az esélye annak, hogy az úszógumik kialakulnak. Az ösztrogén csökkenése párosulva az anyagcsere gyengülésével ezt eredményezi. Ideje elővenni az edzőruhádat és nagyobb tempóra kapcsolni!

Policisztás petefészek szindrómád van

A PCOS a termékeny korú nők 10-20%-át érinti. Ilyenkor megnő a tesztoszteron szint, gyarapszik a súly, ami főként a hason látszódik meg. Ennél a betegségnél a legjobb, amit tehetsz, hogy követed az orvosi utasításokat.

Nem alszol eleget vagy éppen túl sokat alszol

Sem a túl sok, sem a túl kevés nem jó belőle. Az alvás sarkalatos pontja egészségünknek, napi 7-9 órát kellene ezzel eltölteni ideális esetben. Ha nálad csak 4-5 óra valósul meg ebből vagy esetleg mormota típus vagy és napi 10 óránál is többet alszol, a gyarapodó úszógumikban láthatod meg az eredményét.

Komoly stresszhatásnak vagy kitéve

Ha az életedben szinte már állandósult a stressz, az minden ponton nyomot hagy az egészségeden. Szemmel látható nyoma pedig nem csak az arcodon fog jelentkezni, de a derék körfogatodon is. Stresszhatás alatt megnő a kortizol szint, így kevesebb kalóriát tudsz elégetni és tested többet fog zsírként elraktározni. Találj számodra megfelelő relaxációs módszereket!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét