A világ kedvenc itala, melynek számtalan jótékony hatását ismerjük. Lefőzzük, a zaccot pedig dobjuk a szemetesbe vagy ráborítjuk a virágok földjére. Ezenkívül azonban semmire nem használjuk, pedig kellene! Ha te is a nők 90%-ához tartozol, akik narancsbőrrel küszködnek, nem is hinnéd, hogy a kávézacc formájában micsoda fegyver van a kezedben!

A bőr és a haj számára áldásos hatóanyagai miatt a kávézacc sokféleképpen újrahasznosítható. Ha a kávédat elkortyoltad, kezdj hozzá a szépségápoláshoz ezzel a csodaszerrel!

1. Narancsbőr ellen

Biztosan használtál már te is olyan narancsbőr elleni készítményt, ami koffeint tartalmazott. A nagy részükben ugyanis ez az összetevő megtalálható. A kávézacc még lefőzés után is igen magas koffein tartalommal rendelkezik és mivel természetes formában tartalmazza, még hatékonyabban használhatod, mint a szintetikus krémeket. Némi olajjal keverd össze és jó alaposan masszírozd be a narancsbőr által sújtott területeken. Szinte ingyen maximális hatékonysággal szabadulhatsz meg így a cellulitisztől!

2. Szem alatti táskák eltüntetésére

A szem környéki puffadást és a sötét karikákat is elvarázsolhatod a kávézacc használatával. Az eredmény rögtön kezelés után látható! Olajjal keverd össze, vidd fel és óvatosan, az ujjbegyeddel ütögesd bele a szem környéki bőrbe. Hagyd fenn néhány percig, majd öblítsd le.

3. Bőrradírozáshoz

A legjobb bőrradír, ami nemcsak eltávolítja az elhalt hámsejteket, de intenzíven élénkíti a bőrben a vérkeringést. Ez pedig létfontosságú az üde, friss arcbőr eléréséhez és a ráncok csökkentéséhez is. Kávésav tartalmával ráadásul a kollagén termelődést is elősegíti.

4. Hajnövekedés elősegítéséhez

A kávézaccot keverd össze kedvenc hajbalzsamoddal és néhány percig finoman masszírozd be a fejbőrbe. Nemcsak nagyszerű érzés, de stimulálja is a hajhagymák növekedését. Hetente egyszer végezd el ezt a kezelést!

5. Szappan helyett

Könnyedén helyettesítheted a szappant kávézaccal. Ha összedörzsölöd a tenyereid között, kiválóan tisztít és szagtalanít is. Egyben elvégzi a bőrradírozást és feszesít, csodát tesz a kézfej bőrével is.

6. Cserepes ajkakra

A száraz bőrréteg eltávolításához és az ajkak puhításához pár csepp olajat kever a kávézacchoz és finoman dörzsöld át vele szádat, majd langyos vízzel mosd le!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét