Ha a fürdőszobai polcodon kaotikus állapotok uralkodnak, valószínűleg még nem találtál megfelelő módszert az apróságaid tárolására. A csatok, hajgumik, szájfények, sminkecsetek, sminkszivacsok és a hozzájuk hasonló, elengedhetetlen kellékek könnyen át tudják venni az uralmat a rend felett. Érdemes olyan tárolási módot keresni, ami lehetővé teszi, hogy a reggeli rohanásban is könnyen megtaláld őket, ugyanakkor helyük is legyen, és újra rend legyen holmijaid között. Az alábbi tippek ehhez nyújtanak segítséget!

Sminkecsetek

Van, aki ragaszkodik egyetlen sminkecsetéhez, míg a témában jártasabbaknak mindenre megvan a külön eszközük. Ha te is több sminkecsetet birtokolsz, így tárolhatod őket kényelmesen!

1. Bögrék, csészék

Szebbnél szebb bögréket lehet kapni, így a fürdőszobád stílusához, hangulatához tökéletesen passzolóra is könnyen rábukkanhatsz. Sok sminkecset belefér egy kávés bögrébe, így rendezetten és tisztán tarthatod őket.

2. Virágcserép

Jó kis hely az ecsetek számára egy csinos virágcserép, amit kitehetsz a polcodra vagy a fésülkődőasztalodra is, hogy “szerszámaid” mindig kéznél legyenek.

3. Tolltartó

Az iskolás napok már tova tűntek, de meg fogsz lepődni, hogy egy ízléses tolltartót mennyit segíthet a sminkecsetek tárolásában! A cipzáras változatokat akár a fiókban is tárolhatod, az ecsetek nem fognak kiborulni belőle.

4. Szemüvegtok

Egy nem használt szemüvegtok is nagyon jó szolgálatot tesz, ha a sminkecseteid pont beleférnek.

Hajápolók

Az a rengeteg flakon és hajkefe… Fiók legyen a talpán, ami képes az összeset befogadni. És ha még képes is, te vajon mennyi ideig keresgélsz, mire rátalálsz arra, amelyikre éppen szükséged van? Erre is van megoldás, figyelj csak!

1. Ajtóra akasztható tároló

A legjobb, ha elfelejted a polcot és a fiókot! A legpraktikusabban a hajápolókat az ajtóra akasztható tárolókban rendezheted el. Itt nem foglalnak helyet, nincsenek szem előtt, mégis mindig kéznél vannak.

2. Bortartó

A palackok és a flakonos hajápoló termékek formára és méretre is hasonlítanak. Használd ki ezt az előnyt és a félretett bortartónak adj új értelmet a fürdőszobában!

3. Kosarak

Egy kisebb méretű kosárkába is rengeteg flakont és hajkefét bele tudsz préselni, ha gondosan rendezed el őket. A kosarakat nemcsak a polcra teheted, de akár fel is lógathatod őket a falra vagy az ajtóra.

Hajbavalók

1. Befőttes üveg fedele

Ha úgy jobban tetszik, le is festheted, akár mintát is készíthetsz rá. A befőttes üveg fedelében nagyon jól elférnek a hullámcsatok és a kisebb hajdíszek.

2. Zsinór

Egy dekoratív zsinórt vagy rusztikus madzagot a két szélén akassz fel két kis kampóra és fűzd rá sorban a hajgumikat. Amikor szükséged van az egyikre, csak akaszd ki a zsinór egyik végét és már kezedben is a hajgumi!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét