Mióta létezik a hajkréta, nincs szükség tartós színezőkkel kísérletezni, hogy egy-egy alkalomra vadabb színeket kölcsönözz a hajadnak. Ha nem vagy biztos benne, hogy tetszeni fog az eredmény vagy másnap már nem szeretnél mondjuk rózsaszín frizurával pompázni, számodra is a hajkréta a legjobb megoldás. Remek kis eszköz ez az egyéniség és a kreativitás egy fajta kifejezésére és persze arra, hogy kötöttségek nélkül variálhasd a hajszínedet.

A hajkréta legnagyobb előnye, hogy nagyon könnyen lemosható, így bármikor megteheted, hogy újítsd magadon akár egy színnel, akár színkombinációkkal. Ráadásul nagyon egyszerű a használata is, otthon is elboldogulsz vele és ugyanolyan eredményt kapsz, mintha szalonban festették volna a hajadat. Hogy a legjobban működjön nálad is, kövesd az alábbi tippeket!

Hogyan válaszd ki a megfelelőt?

Először is a hajtípusodat és a hajszínedet kell ponosan meghatároznod. Egyes kréták ugyanis kiszáríthatják a hajat vagy nem pont olyan színt eredményeznek, mint amilyenre számítottál. A szőke hajat valamennyi hajkréta nagyon jól befogja, de a sötétebb hajszínekre érdemes élénkebb, rikítóbb árnyalatot választani, hogy valóban látványos legyen az eredmény.
Ne feledd, a hajkréta nem arra való, hogy a teljes hajat átszínezd vele. Ez egyrészt igen időigényes is lenne, másrészt pedig az eredmény nem lesz olyan egységes vele, mintha hajszínezőt vagy festéket használnál. A hajkréta azt a célt szolgálja, hogy egy-egy tincsnek más színt adj vagy foltokban – de ne a haj teljes terjedelmében – átszínezd vele a frizurádat.

Hogyan színezd be a hajad hajkrétával?

Végy egy használaton kívüli törölközőt, aminek nem fog ártani a festés és terítsd a válladra. Egy kis tálba engedj vizet – nem lesz szükség sok vízre, hiszen minél kevésbé higítod fel, annál vibrálóbb színt kapsz. Ha szőke vagy, ne nedvesítsd be a hajad festés előtt, mert foltos lesz rajta az új szín. A sötétebb hajat enyhén nedvesíts meg, mielőtt festeni kezded. Viselj kesztyűt, hogy a festék ne fogja be az egész kezedet.

  1. Egy darab krétát márts bele langyos vízbe, a hajadat pedig csatold el és csak azt a tincset hagyd szabadon, amit befesteni szeretnél.
  2. Egy hajfestő ecsetet márts bele a festékes vízbe és kezdd el festeni a hajadat. Minél alaposabban végezd a műveletet, hogy a tincs belsejére és külsejére is bőven jusson a színből. Ecset nélkül is végezheted a festést, ha a kréta végét egyszerűen belemártod a langyos vízbe és közvetlenül színezed be vele a hajat.
  3. Ha egyszerre több színt is használsz, kezdd a legvilágosabbal.
  4. Hagyd a szabad levegőn megszáradni a hajad, majd hajvasalóval szaladj át rajta, hogy a hő rögzítse a színt. Arra figyelj, hogy ha nagyon sokat fésülöd, hamarabb kijön a hajkréta a hajszálakból!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét