A sót a konyhán kívül rendszeresen használjuk már a bőrápolásban is, ám eddig valószínűleg ódzkodtál attól, hogy a hajadra tedd. Pedig tulajdonságaival védeni és helyreállítani is képes a hajszálak egészségét. Elmondjuk, hogyan!

Elősegíti a hajnövekedést

A só hihetetlenül hatékonyan támogatja a hajnövekedést. Akik hajhullással küszködnek, gyakran kapják azt a tanácsot, hogy használjanak tengeri sót, amivel természetes módon növeszthetnek új hajszálakat. A szokott módon moss hajat, majd 1 evőkanál tengeri sót masszírozz be a fejbőrödbe 10 percen keresztül. Mosd meg a hajad újra és hetente alkalmazd ezt a módszert, hogy már egy hónapon belül megláthasd az eredményt!

Korpa ellen

A korpa nem ritkán a fejbőr gyenge vérkeringése miatt alakul ki. A sóval ezt a problémát megoldhatod, hiszen hatékonyan serkenti a vérkeringést, ezzel pedig kezeli a korpásodást is. Válaszd szét a hajad több részre és szórj sót közvetlenül a fejbőrre. Nedves ujjal masszírozd be 10-15 percig, majd mosd meg a hajad. Ezzel a módszerrel a gombákat is kiirthatod a fejbőrről.

Zsíros haj ellen

Samponodba tégy 2 evőkanál tengeri sót és alaposan keverd el. Ezzel moss hajat és már az első használat után észre fogod venni, hogy a hajad egészségesebb és kevésbé zsíros.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét