Ahhoz, hogy az öregedés elleni harcot fel tud venni, ismerned kell az ellenfeledet. Nem szabad, hogy a tévhitek félrevezessenek, hiszen akkor sehogyan sem fogod megtalálni a megoldást a ráncok ellen. Ha eddig te is bedőltél ezeknek, itt az ideje tisztán látnod a helyzetet!

1. Tévhit: A ráncok legfőbb oka a genetikai hajlam

Valójában a legfőbb kiváltója a ráncoknak a napfény. Természetesen, a genetika is valamelyest szerepet játszik abban, hogy ki mennyire ráncos vagy mikor kezd el öregedni a bőre, de mégsem annyira, mint az, hogy fiatalabb éveiben mennyire tette ki bőrét a káros UV-sugárzásnak. Ha nem használtál napvédő krémeket, annak bizony látható lesz az eredménye.

2. Tévhit: Minél több ránccsökkentő készítményt használsz, annál hamarabb lesz látható az eredmény

Ha agresszívan hordod fel a különböző kencéket az arcodra, még kevésbé leszel hatékony a ráncok ellen. A bőrödet a sok termék csak nem kívánatos mellékhatásokkal terheli, hámláshoz, irritációhoz, gyulladáshoz vezet, így még távolabb kerülsz a szép bőr elérésétől.

3. Tévhit: Ha látod a javulást, nem kell több ránctalanítót használnod

Ha vagy olyan szerencsés, hogy találtál egy valóban működő krémet vagy módszert a ráncok csökkentésére, nehogy abbahagyd a használatát! Az idő kerekét nem állíthatod meg és mivel az folyamatosan forog tovább, a ráncaid is vissza fognak térni, sőt, mélyülni is fognak, ha leállítod az ellenük való küzdelmet.

4. Tévhit: Minél drágább egy ránctalanító készítmény, annál hatékonyabb

Minden a hatóanyagok koncentrációján múlik. Végezz egy kis kutatást és meg fogsz lepődni, hogy a méregdrága krémekben gyakran milyen alacsony a hatóanyagok aránya. Könnyen előfordulhat, hogy házilag készített arckrémedből sokkal több ránctalanító összetevő kerül a bőrödbe.

5. Tévhit: Ha sok vizet iszol, megelőzheted a ráncokat

A bőrnek is szüksége van a vízre, akárcsak az egész szervezetünknek. Ugyanakkor önmagában a bőséges folyadékbevitel nem akadályozza meg a ráncok kialakulását, legfeljebb teltebbé teszi a bőrt. De magára a ráncosodásra nincs közvetlen hatással.

6. Tévhit: A szolárium kevésbé ráncosít, mint a napfény

Ennek éppen az ellenkezője igaz. A szoláriumban magasabb UVA-sugárzás éri a bőrt, mintha napoznánk. Ez a sugárzás pedig károsítja a bőrszövetet, rombolja annak rugalmasságát és szerkezetét.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét