Szokás mondani, hogy a kezünk árul el legtöbbet az életkorunkról. Még inkább így van ez, ha a napfény okozta ún. öregségi foltok éktelenkednek rajta. Megelőzni ezt a nap elleni védekezéssel tudjuk, de mivel a kezünk a napfénynek egyik leginkább kitett testrészünk, teljesen kiiktatni a káros hatásokat szinte lehetetlen. Ha az öregségi foltok miatt idősebbnek látszunk, készítsük el ezt a krémet, mellyel hatékonyan halványíthatjuk a nem kívánatos pigment foltokat.

Hozzávalók:
– ¼ bögre főtt rizs
– ½ evőkanál agávé nektár
– ½ evőkanál citromlé

Turmixoljuk össze a hozzávalókat. A kapott krémet apró, körkörös mozdulatokkal vigyük fel a kézfejre, enyhén masszírozzuk be a bőrbe. Hagyjuk fenn 1-2 percig, majd meleg vízzel öblítsük le. Jöhet rá a napvédő krém!

Használhatjuk az arcon lévő pigmentfoltokra is, de ha a citromlé irritálná az arcbőrt, helyettesítsük vízzel. A szem környékét kerüljük ki, használata után pedig tegyünk fel hidratáló krémet. A legjobb, ha este lefekvés előtt alkalmazzuk ezt a halványító krémet, mivel a citromlé érzékennyé teszi a bőrt a napfényre.

12 hozzászólás

  1. Egész életemben kerültem a napot, ez hülyeség, mégis vannak a kezemen “öregségi foltok” Ezzel együtt mindig megdicsérik a kezem, hogy milyen szép. Szóval bárcsak ez lenne a legnagyobb bajom. Ez nem fáj! Az agávé nektár, egészen különleges számomra, vajon hol kapható? Ne nem mintha rohannék venni.

    • Például a DM-ben is van, de online is lehet rendelni. Ha az Árukeresőn beírod, hogy agavé szirup, több boltot is kidob.

  2. Vajon miért kell a korunkat tagadni ? Örülök hogy megértem a mostani korom nem óhajtok semmit tagadni !!!!!!!!!!!!!!!!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét