A rózsák önmagukban is gyönyörűek, de kedved szerint átalakíthatod őket tetszőleges színűre vagy akár szivárványosra is! Ettől még ugyanúgy megőrzik természetességüket, csak különlegesebbek, egyedibbek lesznek, akár személyre szólóak, ha éppen ajándéknak szánod. Ránézésre lehetetlen feladatnak tűnhet a szirmokat szivárványosra színezni, de meg fogod látni, hogy percek alatt elkészítheted őket, még kézügyesség nélkül is!

Amire szükséged lesz:
– fehér színű rózsa
– kés
– ételszínezék
– keskeny és hosszúkás tégelyek vagy poharak

1. Egyszerre egy szál rózsát tudsz megfesteni. Válassz egy szálat és a szárát az aljánál késsel vagdosd be kb. 10 cm hosszan. Négy részre oszd a szárat, a bemetszéseken keresztül fogja a virág felszívni a különböző színeket.

2. Vedd elő a poharakat vagy tégelyeket, töltsd meg őket vízzel, majd mindegyikbe csepegtess más színű ételfestéket. Minél több színezéket használsz, annál élénkebb, illetve sötétebb árnyalatúak lesznek a szirmok.

3. A rózsa szárait a bemetszéseknél óvatosan válaszd szét, nehogy eltörjenek. Helyezd a poharakat vagy tégelyeket szorosan egymás mellé – akár össze is kötheted őket – és a rózsa négy részre osztott szárát helyezd el négy különböző színű festéket tartalmazó pohárban.

4. A virág azonnal elkezdi magába szívni a színes vizet, de hagyj neki legalább egy éjszakát, hogy a végleges állapotát elérje.

5. Ha elérte a kívánt árnyalatot, vedd ki a vízből és tedd vázába a virágot!

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here