A vékonyszálú haj nap mint nap bosszúságot tud okozni. Hiába formázod, véletlenül sem úgy áll, ahogy szeretnéd. A formázást csak néhány órán át tartja meg, ha volument adó termékeket használunk rá, attól pedig gyakran csak még inkább lelapul. Ha te is ilyen problémákkal küzdesz, jó, ha tudod, hogy mi az, amit a te hajtípusod a legkevésbé sem visel el. Ehhez nyújtunk segítséget!

Ne vasald a hajvégeket!

A vékonyszálú haj végeit vasalni nagyon rossz ötlet. Szinte azonnal eltöredeznek és ezen még a hővédő készítmények sem segítenek. Ha számodra nélkülözhetetlen a hajvasaló, a hajtövektől a hajszál közepéig használd.

Ne használj túl sok terméket!

A lehető legkevesebb hajformázóval készítsd el a frizurádat, mert minél több tesz fel a hajadra, annál jobban lehúzza a súlyuk a hajszálakat. Hogy a haj volumenét megőrizd, balzsamból is kevesebbet vigyél fel és nagyon alapos öblítést végezz.

Ne copfozd túl szorosra!

A vékonyszálú hajnak nagyon nem tesz jót, ha állandóan copfban hordod, főleg, ha nagyon szorosra húzod a lófarkat. Ugyanígy kerüld a szoros hajpántok és hajcsatok használatát is, amik könnyen károsodást okoznak a vékonyszálú hajban.

Ne használj póthajat!

Bármilyen technikával is rögzítik, a póthaj semmilyen hajtípus számára nem kíméletes megoldás. A vékonyszálú haj még kevésbé ellenálló, ezért eszedbe se jusson rendszeres hajhosszabbítással kínozni. Csúnya vége lehet, akár foltokban történő hajhullás is.

Ne növeszd túl hosszúra!

A vékonyszálú haj esetében sem kitétel, hogy csak röviden lehet viselni, de el kell találni a megfelelő hosszt. Ha túl hosszúra növeszted, nem fog jól mutatni, csak még látványosabb lesz, hogy mennyire vékony a hajad. A réteges vágás számodra a legjobb!

Ne világosítsd!

Legalábbis ne legyen éveken át bevett szokásod szőkíteni vagy világosítani a hajadat. Ez olyan kémiai eljárás, ami komolyan károsítja még az egyébként erős hajszálakat is. Képzeld el, mit művel a vékonyszálú hajaddal!

Ne használj olcsó hajkefét!

Az olcsóság legtöbb esetben rossz minőséget is jelent. Ezt pedig a hajaddal szemben nem engedheted meg magadnak. Beruházásként vásárolj egy igazán minőségi hajkefét, amit bármilyen sűrűn használhatsz, akkor sem fogja eltörni, elvékonyítani a hajszálakat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét