A mikró tisztítását hajlamosak vagyunk halogatni. Még ráér, hiszen a becsukott ajtó mögött nem feltűnő a piszok… Ám valahányszor kinyitjuk, újra meg újra ránk tör a lelkifurdalás, hogy ezt bizony már meg kellene csinálni! Nagyon egyszerű módszerrel percek alatt letudhatod ezt a kellemetlen feladatot! Neked is a kedvenced lesz, hiszen nem kell hozzá többféle tisztítószert használnod – igazából egyetlen egyet sem! – és minden erőddel súrolnod a zsírfoltokat!

Amire szükséged lesz:
– 1 bögre ecet
– 1 bögre víz

1. Egy tálba töltsd bele az ecetet és a vizet. A tálat tedd a mikróba és tegyél bele egy nem fémből készült eszközt, pl. egy fakanalat. Ez biztosítja, hogy a keverék ne tudjon túlmelegedni és felrobbanni. Csinálhatod enélkül is, de jobb az elővigyázatosság!

2. Kapcsold be a mikrót 5-10 percre. Amikor lejárt az idő, óvatosan vedd ki a tálat, de vigyázz, forró lesz!

3. Fogj egy szivacsot vagy egy törlőrongyot és egyszerűen töröld át vele a mikró belsejét. A víz és ecet keverékéből származó gőz feloldotta már a szennyeződéseket, így neked nincs más dolgod, mint a szivacs segítségével összegyűjteni őket.

Bónusz tipp

Ha a mikród kívül inox borítású, szép fényesre törölheted egy mikroszálas törlőrongy és némi alkohol segítségével. Az alkoholt szórófejes flakonból spricceld a mikró ajtajára, majd töröld át a ronggyal. A mikród már nem csak tiszta, de ragyogó is!

6 hozzászólás

    • Igen ha csak te használod. De ha még 5-en akkor már igen mert a többi lusta megcsinálni.😞

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét