A hideg idő érkeztével és távoztával minden családban megszaporodnak a megfázásos tünetek. Zsebkendőből és teából ilyenkor semennyi nem lehet elég. Hogy az áldatlan állapotnak minél hamarabb véget vethess, készítsd el saját kezűleg azt a zuhanytablettát, ami elképesztő hatékonysággal enyhíti a tüneteket, többszöri használatával pedig akár meg is szünteti a megfázást.

A felhasznált anyagok teljesen természetesek, de a tabletta készítésénél figyelj arra, hogy az összetevők ne érjenek a bőrödhöz, és semmiképp se jussanak a szemedbe.

Amire szükséged lesz:
– ½ bögre szódabikarbóna
– ½ bögre étkezési citromsav
– ¼ bögre kukoricakeményítő
– ¼ bögre kókuszolaj
– 2 csepp borsmenta illóolaj
– 2 csepp levendula illóolaj
– 2 csepp eukaliptusz illóolaj
– tetszőleges ételszínezék
– szilikon sütőforma

Elkészítés

1. Keverd össze a szódabikarbónát, a citromsavat és a kukoricakeményítőt egy tálban. Ha használsz ételszínezéket, akkor most cseppents bele 3-4 cseppet és jól keverd össze.

2. Adj a keverékhez minden illóolajból 2 cseppet és ujjal keverd, morzsold össze, hogy ne maradjon benne szilárd darabka. Ha nem érzed elég erőteljesnek az illatát, még 1-2 cseppet hozzáadhatsz az olajokból, de vigyázz, ne adagold túl, különben arányaikat tekintve a száraz hozzávalókból is többre lenne szükség, hogy a megfelelő állagot elérd.

3. A kókuszolajat olvaszd meg mikróban, de ne forrósítsd fel. A szódabikarbónás keveréket vegyítsd el a kókuszolajjal és alaposan keverd össze. Nagyjából a nedves homokra hasonlítson a végeredmény.

4. A szilikon forma mélyedéseit töltsd meg a keverékkel. Alaposan nyomkodd le, mert ha marad közben levegő, száradás után nem fog összeállni. Hagyd száradni 12 órát vagy egy éjszakát, ezután használhatod is.

Légmentesen záródó tégelyben tárolhatod el a tablettákat. Egyszerre 1-2 darabot használj belőle, tedd a tablettát a zuhany padlójára és tusolj le. Figyelj, hogy zuhanyzás közben se érintsd meg a tablettákat.

Alkalmas inhalálásra is a következőképpen: Tégy egy tablettát egy tál meleg vízbe, hajolj fölé, és takard le a fejed egy törölközővel. Azonnal megkönnyebbülést hoz eldugult orra, nehéz légzésre, de még hányingerre is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét